ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ cotton φόρεμα και sneakers
 

Το κρυφό νόημα πίσω από το φόρεμα της Amal Clooney και τα κόκκινα τριαντάφυλλα

Οι περισσότερο μυημένοι το αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή. Η δημιουργία που επέλεξε να φορέσει η Amal Clooney στο Met Gala 2018 έκρυβε ένα βαθύτερο νόημα από αυτό που ίσως θα υπέθεταν πολλοί.

Φυσικά και η διάσημη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ήταν εκτός θέματος, φυσικά και δεν θα πήγαινε σε μια τέτοια εκδήλωση χωρίς να έχει πρώτα μελετήσει το κόσεπτ και χωρίς να έχει περάσει με άριστα το πτυχίο της.

Ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα... Ναι, η Amal φόρεσε παντελόνι και μπούστο με μακριά ουρά, το γνωστό pants gown, συνταγή που είδαμε πρόσφατα και στις Χρυσές Σφαίρες από την ηθοποιό Alison Brie και μάλιστα με την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια. Το ανδρόγυνο στυλ ''δήλωνε'' ξεκάθαρα την στήριξή της στο φεμινιστικό κίνημα και το χολιγουντιανό #MeToo, όμως αυτό που τις έδωσε το βραβείο στο κόκκινο χαλί δεν ήταν άλλο από τα κατακόκκινα τριαντάφυλλα που στόλιζαν το σύνολό της.

H Amal Clooney με δημιουργία Richard Quinn.

Τα τριαντάφυλλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Καθολική εκκλησία και την ιστορία της. Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι σύμβολο μαρτυρίων, ενώ το λευκό συμβολίζει την αγνότητα. Συγκεκριμένα η Παναγία συχνά συνδέεται με το όμορφο αυτό λουλούδι, ως ''τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια'', γεγονός που συμβολίζει ότι γεννήθηκε χωρίς κανένα αμάρτημα.

Πολλά λουλούδια στις αγιογραφίες χρησιμοποιούνται για να τιμήσουν την Παρθένο Μαρία. Ανάμεσα σ' αυτά και τα τριαντάφυλλα, που συχνά εμφανίζονται σαν στεφάνι στα μαλλιά της. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα συνήθως συμβολίζουν την θλίψη και τον πόνο της, τα λευκά την χαρά της και τα κίτρινα την τιμή να κουβαλήσει στην κοιλιά της τον Ιησού.

H Jasmine Sanders φόρεσε τριαντάφυλλα στα μαλλιά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον μύθο, το αυθεντικό τριαντάφυλλο εμφανίστηκε αρχικά χωρίς αγκάθια στον Κήπο της Εδέμ, ενώ μόλις ο Αδάμ και η Εύα διέπραξαν το προπατορικό αμάρτημα τα αγκάθια εμφανίστηκαν στο λουλούδι για να δείξουν την πτώση του ανθρώπου από τον παράδεισο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση