ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: total black σύνολο με λευκά sneakers
 

Sustainable dress code στα φετινά ΒAFTA awards

Οι μεγάλες προσπάθειες του fashion industry για βιώσιμες πρακτικές

Δέσποινα Άσπρου

Το ότι ο κόσμος της μόδας το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να προωθήσει την βιωσιμότητα, σίγουρα το γνωρίζεις. Αυτό όμως που μάλλον δεν ξέρεις, είναι πως όπως όλα δείχνουν, στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουν και τα κόκκινα χαλιά! Τι εννοούμε με αυτό; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Οι τελετές απονομής βραβείων θέλοντας να γίνουν καλύτερες και να αποκτήσουν ηθική διάσταση προβαίνουν σε αρκετές πράξεις που ομολογουμένως εντυπωσιάζουν. Λίγο μετά από το plant based μενού των Χρυσών Σφαιρών, τα BAFTA -σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Harper Bazaar UK- ζήτησαν από τους καλεσμένους τους να ακολουθήσουν μια πιο βιώσιμη προσέγγιση και να προσαρμόσουν τις επιλογές τους σε ένα οδηγό που δημιούργησε το κέντρο βιωσιμότητας του London College of Fashion.

Σύμφωνα με αυτόν τον οδηγό, "θα πρέπει" να νοικιάσουν τα κομμάτια που θέλουν να φορέσουν ή να τα αγοράσουν από vintage shops. Αν η επιλογή αυτή δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους, τότε μπορούν να επιλέξουν δημιουργίες από σχεδιαστές που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές όπως οι  Stella McCartney, Phoebe English, Reformation και Rejina Pyo. Την ίδια στιγμή προτείνεται να ξαναφορέσουν ρούχα που έβαλαν στο παρελθόν.

 Μιλώντας για την απόφαση αυτή, εκπρόσωποι των BAFTA τόνισαν πως

"Η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντική για τα BAFTA, και κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν.  Ο στόχος μας είναι τα  British Academy Film Awards 2020 να πραγματοποιηθούν χωρίς ίχνος άνθρακα και να μην έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Από τα ταξίδια, το φαγητό και τα υλικά που θα χρησιμοποιούν τα BAFTA σας διαβεβαιώνουμε πως θα είναι όσο πιο βιώσιμα γίνεται" δήλωσαν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι των βραβείων. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X