ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Taylor Swift: Μίλησε για τη διαμάχη της με την Kim Kardashian

Το 2023, η Taylor έγινε η πρώτη καλλιτέχνιδα που έλαβε τον τίτλο «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό TIME.

Μαρία Καραμάνου

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό TIME, όπου τιμήθηκε ως πρόσωπο της χρονιάς, η Taylor Swift έθεσε σε επίκεντρο τη συζήτηση για τις βαθιές επιπτώσεις που είχε η διαμάχη της με την Kim Kardashian και τον Kanye West στην ψυχική της υγεία και στην καριέρα της.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Swift αναφέρθηκε στο περίφημο τηλεφώνημα που διέρρευσε και που είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί προσωρινά από τη δημοσιότητα. Επισήμανε το σημαντικό κόστος που είχε η εν λόγω κατάσταση για τη ζωή της, δηλώνοντας ανοικτά ότι η καριέρα της καταστράφηκε.

Η κόντρα μεταξύ της Swift και του Kanye West ξεκίνησε στα MTV Video Music Awards του 2009. Η Swift είχε μόλις ανακηρυχθεί νικήτρια στην κατηγορία «Καλύτερου Γυναικείου Βίντεο» για το τραγούδι της «You Belong With Me». Καθώς βρισκόταν στο podium για να δώσει την ομιλία της, ο Κanye West ξαφνικά ανέβηκε στη σκηνή, της πήρε το μικρόφωνο και εξέφρασε τη διαφωνία του. Ο West δήλωσε ότι το βίντεο της Beyonce, «Single Ladies (Put a Ring On It)», ήταν ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών και πως η Swift δεν άξιζε το βραβείο. Η στιγμή αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αναστάτωση, και έγινε γρήγορα ένα από τα πιο συζητημένα γεγονότα της βραδιάς. 

Η στιγμή συμφιλίωσης στα MTV Video Music Awards του 2015 ήταν μια σημαντική ανατροπή στη διαμάχη της Taylor με τον Kanye. Ωστόσο, το δράμα επανήλθε το 2016 με το τραγούδι του West, «Famous». Τα σεξουαλικά προσβλητικά στοιχεία στους στίχους, που αναφερόντουσαν στη Swift, προκάλεσαν αντιδράσεις και θυμό.

Όταν το τραγούδι κυκλοφόρησε, η Swift και οι οπαδοί της αντέδρασαν έντονα. Ο εκπρόσωπος της δήλωσε στο PEOPLE ότι δεν ενημερώθηκε για τους εκτελεστικούς στίχους πριν από την κυκλοφορία του τραγουδιού και προειδοποίησε τον West να μην κυκλοφορήσει ένα τραγούδι με τέτοιο μισογυνιστικό μήνυμα. 

Το σκάνδαλο γύρω από το τηλεφώνημα που διέρρευσε αποτέλεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διαμάχη μεταξύ της Swift, του Kanye και της Kim. Η Kim αποφάσισε να αντιδράσει δημοσιεύοντας ψεύτικα αποσπάσματα από το τηλεφώνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τη Swift να φαίνεται ότι είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για τους στίχους του τραγουδιού.

Η Swift, στη συνέντευξή της στο Time, επεσήμανε ότι το τηλεφώνημα αυτό ήταν χειραγωγημένο και ενορχηστρωμένο. Το χαρακτήρισε ως ένα «προσεκτικά κατασκευασμένο σκηνικό», υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια επηρεασμού της εικόνας της και δημιουργίας δυσπιστίας γύρω από την εμπλοκή της στο θέμα. Αυτό το σκηνικό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του πολέμου λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αλλαγή της κοινής γνώμης εναντίον της Swift, με προσβλητικά σχόλια και κατηγορίες.

Η δημοσιοποίηση του κανονικού τηλεφώνηματος του 2016 το 2020 αναδείκνυε πραγματικά την πλήρη εικόνα της κατάστασης και έφερε στο φως ότι η Swift δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη λέξη που θα χρησιμοποιούσε ο Kanye στους στίχους του τραγουδιού. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η δήλωση της Swift για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και τον τρόπο που τα γεγονότα επηρέασαν τη ζωή της ήταν επιβεβαιωμένη.

Μετά από αυτή τη δημοσιοποίηση, η Swift φάνηκε πιο αυθεντική και η κοινή γνώμη άλλαξε προς το μέρος της. Η επιστροφή της στη θέση μίας από τις πιο δημοφιλείς και επιδραστικές καλλιτέχνιδες αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία της, ενισχύοντας την υποστήριξη που λαμβάνει από το κοινό της.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση