ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Taylor Swift: Έγινε δισεκατομμυριούχος

Η Taylor Swift mania θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα.

Μαρία Καραμάνου

Η Taylor Swift, από την Πενσυλβάνια, έγινε ένα από τα νεότερα μέλη της λίστας των δισεκατομμυριούχων, κυρίως λόγω της επιτυχημένης της περιοδείας "Eras Tour," που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023. Η εν λόγω περιοδεία έφερε εντυπωσιακούς τζίρους, συγκρίσιμους με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν διαφόρων μικρών κρατών.

Εκτός από τα εισιτήρια, η Swift έκανε επίσης εντυπωσιακές χειρονομίες γεναιοδωρίας, όπως τα μπόνους των 100 χιλιάδων δολαρίων προς κάθε οδηγό φορτηγού που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά του εξοπλισμού της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι επιτυχημένες επενδύσεις και η εξαιρετική της πορεία την έκαναν ένα από τα νεότερα πρόσωπα στον χώρο της μουσικής που μπήκαν στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που συλλέγει στοιχεία σχετικά με την περιοδεία της Taylor Swift και απένειμε σε αυτήν το νέο της τίτλο δισεκατομμυριούχου, η 33χρονη καλλιτέχνιδα σημείωσε εντυπωσιακά έσοδα από ποικίλες πηγές. Εκτός από τα έσοδα από τις ζωντανές εμφανίσεις της, τα οποία ανήλθαν σε εντυπωσιακά ποσά, η Swift κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον έσοδα από:

Πωλήσεις Άλμπουμ: Εκτός από τα έσοδα από τις ζωντανές εμφανίσεις, η Swift εξασφάλισε 80 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις των άλμπουμ της.

Ακίνητα: Διαθέτει ακίνητα αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας από Streaming Υπηρεσίες: Εισπράττει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας από υπηρεσίες streaming, που ανέρχονται σε περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια.

Εισιτήρια και Merchandise: Ο τζίρος από εισιτήρια και εμπορεύματα των συναυλιών φτάνει τα 370 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά, από το 2019 μέχρι σήμερα, η Swift αποτιμάται σε αξία περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων, λαμβάνοντας υπόψη τη μουσική που έχει κυκλοφορήσει και επανακυκλοφορήσει.

Το φαινόμενο της Taylor Swift δεν επηρεάζει μόνο τον χώρο της μουσικής, αλλά έχει και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στις πόλεις όπου πραγματοποιούνται οι συναυλίες της. Τα στατιστικά δείχνουν ότι η παρουσία της Swift φέρνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, επιδρώντας θετικά στις τοπικές οικονομίες. Οι πόλεις γεμίζουν από θαυμαστές που ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες της, και οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν οικονομικά γύρω από αυτές τις εκδηλώσεις.

Η Taylor Swift αποκάλυψε πρόσφατα ότι με τον τελευταίο της δίσκο «1989», που περιλαμβάνει τόσο παλιά όσο και νέα τραγούδια της, άρχισε να φτιάχνει τον εαυτό της και να αποκτά τον έλεγχο επί της καλλιτεχνικής της πορείας. Αντιμετώπιζε διαμάχη με τον παραγωγό Scooter Braun σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών της, καθώς και περιορισμούς σχετικά με την ερμηνεία και τη χρήση των κομματιών της.

Η Taylor Swift κατάφερε σταδιακά να ανακτήσει τον έλεγχο της καριέρας της και να διαχειριστεί την κατάσταση με τον τρόπο που επιθυμούσε. Περιγράφει την πορεία της ως ένα είδος περιπλάνησης στο δάσος, όπου βρήκε τη νέα εκδοχή του εαυτού της. Η ικανότητά της να ανακτήσει τα πνευματικά δικαιώματά της, καθώς και να διαχειριστεί τη μουσική της καριέρα, αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα για το πώς οι καλλιτέχνες μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο και να ακολουθήσουν την καλλιτεχνική τους πορεία χωρίς περιορισμούς.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση