ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim jumpsuit και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Harry σπάνε ρεκόρ πωλήσεων

Πωλήθηκαν 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας

Ζωή Τουτουντζίδου

Ο πρίγκιπας Harry σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με τα αποκαλυπτικά απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν την Τρίτη 10 Ιανουαρίου με τον τίτλο «Spare» , δηλαδή εφεδρικός. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά με τον τίτλο «Ρεζέρβα» από τις εκδώσεις Πεδίο.

Μέσα σε μία ημέρα ο πρίγκιπας κατάφερε να πουλήσει σχεδόν 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη ημέρα έκδοσης του βιβλίου. Το βιβλίο προτιμήθηκε σε όλες τις μορφές -έντυπη ηχητική και ηλεκτρονική - στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκδότης του βιβλίου Penguin Random House, λέγοντας «Η πρώτη πλήρης ημέρα πωλήσεων του Spare αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο σύνολο πωλήσεων πρώτης ημέρας για οποιοδήποτε μη μυθοπλαστικό βιβλίο που έχει εκδοθεί ποτέ από τον Penguin Random House, τον μεγαλύτερο εμπορικό εκδότη στον κόσμο».

Το «Spare» έχει μεταγλωττιστεί σε 16 γλώσσες παγκοσμίως και αποτελεί το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία non-fiction μέχρι στιγμής ενώ έχει ξεκινήσει και η δεύτερη εκτύπωση του μόλις την τρίτη ημέρα κυκλοφορίας του.

Ο πρίγκιπας Harry κατέρριψε για ακόμη μία φορά όλα τα δεδομένα που τον ήθελαν να είναι ένας διασκεδαστικός και σχετικά ανέμελος royal, καθώς αναφέρεται μεταξύ άλλων με απόλυτη ειλικρίνεια για τον θάνατο της μητέρας του αλλά και την σχέση της με τον πατέρα του.

«Ευάλωτο και ειλικρινές, γενναίο και οικείο, το Spare είναι η ιστορία κάποιου που μπορεί να νομίζαμε ότι ήδη γνωρίζαμε, αλλά τώρα μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε τον πρίγκιπα Harry μέσα από τα δικά του λόγια», σχολίασε η εκδότης του οίκου για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Μέχρι στιγμής κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με το νέο βιβλίο του πρίγκιπα, ο οποίος μεν μπορεί να βλέπει τις πωλήσεις του να αυξάνονται ωστόσο έχασε μεγάλο μέρος της δημοτικότητας του, ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία.

Καθώς, το 44% του πληθυσμού της χώρας φαίνεται να ψήφισε την απομάκρυνση του πρίγκιπα Harry από το παλάτι και την αφαίρεση των τίτλων σε σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην χώρα πριν ένα μήνα.

Τέλος, για να θέσουμε τις πωλήσεις του «Spare» σε ένα πλαίσιο, τα απομνημονεύματα του Barak Obama «A Promised Land» του 2020 πούλησαν 887.000 αντίτυπα σε όλες τις μορφές την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, σπάζοντας ρεκόρ εκείνη την εποχή για τον ίδιο εκδότη, αριθμούς που ξεπέρασε κατά πολύ ο πρίγκιπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση