ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Στην Δομινικανή Δημοκρατία ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς Juan Carlos

Από το 2014 ο Juan Carlos δεν βρίσκεται στον θρόνο και την θέση του έχει αναλάβει ο γιος του Felipe

O τέως βασιλιάς της Ισπανίας ο 82χρονος Juan Carlos αυτοεξορίστηκε και βρίσκεται προσωρινά στην Δομινικανή Δημοκρατία σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia. Ο λόγος που ο τέως βασιλιάς αποφάσισε να αυτοεξοριστεί ήταν η εμπλοκή του σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Τον προηγούμενο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ξεκίνησε έρευνα για την εμπλοκή του Juan Carlos σε μια σύμβαση που παραχώρησε η Σαουδική Αραβία σε μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής όπου φαίνεται ο ίδιος να έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας όπως αναφέρει δημοσίευμα στο protothema.gr.

Από το 2014 ο Juan Carlos δεν βρίσκεται στον θρόνο και την θέση του έχει αναλάβει ο γιος του Felipe. O τέως βασιλιάς αποφάσισε να παραχωρήσει τον θρόνο του στον γιό του μετά τα σκάνδαλα που άρχισαν να έρχονται στο φως και αφορούσαν τον ίδιο και τις σχέσεις του με την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας μάλιστα ο ίδιος λάμβανε ετήσια χορηγία από την Σαουδική Αραβία αξίας περίπου 194.000 ευρώ την οποία αποφάσισε να διακόψει ο βασιλιάς Felipe.

Όταν ανήλθε στον θρόνο το 1975 ήταν αγαπητός όπως και καθ΄ όλη την πορεία του κυρίως επειδή μετά την δικτατορία του Franco διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο για τη μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία.

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μετά το 2012 και την οικονομική κρίση η δημοτικότητά του άρχισε να φθίνει όταν ο ίδιος εν μέσω της κρίσης επισκέφτηκε την Μποτσουάνα για να κάνει σαφάρι ελεφάντων. Αν και ζήτησε συγγνώμη για αυτό το ταξίδι το 2014 η κόρη του κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή. Έτσι άφησε τον θρόνο στον γιό του ενώ πέρσι αποφάσισε να αποσυρθεί και από την δημόσια ζωή.

Ο Juan Carlos γεννήθηκε το 1938 στην Ρώμη και παρόλο που ο Franco διακήρυττε τη στήριξη το προς τη μοναρχία ουσιαστικά αυτό ήταν ο αρχηγός του κράτους. Πήρε τον Juan Carlos από τους γονείς του σε ηλικία 10 ετών και αργότερα τον όρισε διάδοχό του. Ωστόσο ο ίδιος δεν συνέχισε με το παλαιό καθεστώς της δικτατορίας και έφερε την δημοκρατία στην χώρα.

Παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας και μαζί απέκτησαν δύο κόρες και ένα γιο. H βασίλισσα Σοφία παρόλα αυτά δεν ακολούθησε τον σύζυγό της στην Δομινικανή Δημοκρατία και αυτή την περίοδο κάνει διακοπές στο θερινό παλάτι στην Πάλμα της Μαγιόρκα.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση