ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Salma Hayek: Σπάει τα στερεότυπα για τις γυναίκες άνω των 50 στο Hollywood

Όσα είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

newsroom must

Ο νέος ρόλος της Salma Hayek στην ταινία «Hitman's Wife's Bodyguard» είναι φτιαγμένος για να «σπάει τα στερεότυπα που επιβάλλει το Hollywood» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Συγκεκριμένα η ίδια, υποδύεται μια γυναίκα, την Σόνια, που αφού έχει «πατήσει» τα 50, προσπαθεί να μείνει έγκυος με ορμονοθεραπεία. Η Hayek εξηγεί στην ‘Vogue India’, ότι η παραγωγή αρχικά, προσπαθούσε να την κάνει να μοιάζει νεότερη, καθώς είχαν μάλλον ένα διαφορετικό σενάριο στο μυαλό τους.

Εξηγώντας, «Σκέφτηκαν να με κάνουν να δείχνω νεότερη, να με πείσουν να παίξω την σαραντάρα. Πώς όμως, οι άνδρες μπορούν να κάνουν ταινίες δράσης στα 70 τους; Η πρότασή μου ήταν η Σόνια να βρίσκεται στην εμμηνόπαυση και να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Σκέφτηκαν όμως, πως κάτι τέτοιο δεν ήταν αστείο. Εγώ τους είπα πως τα πάντα μπορούν να γίνουν αστεία, χρειάζεται απλώς χιούμορ για να το αντέξεις».

Ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι, «ήθελε να κάνει την επανάσταση σε μία βιομηχανία, που εξυμνεί τη νεότητα και να απενεχοποιήσει ένα θέμα, που πολλοί το αποφεύγουν, τα γηρατειά». Συμπληρώνοντας περνά το δικό της μήνυμα, «Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μας βάζουν ημερομηνία λήξης. Ο σεξισμός είναι μεγάλος, ειδικά όσον αφορά την ηλικία», ανέφερε. Επίσης, τόνισε πόσο άδικος είναι αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των φύλων, αφού στους άνδρες δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί. «Έχουν την ιδέα πως μετά από μία συγκεκριμένη ηλικία, χάνεις την ομορφιά σου ή κάποιος δεν θα θέλει να σε παντρευτεί. Είναι πολύ άδικο»

Καταλήγοντας, απάντησε στην ερώτηση για τον λόγο που επέλεξε αυτόν τον ρόλο, λέγοντας πως η Σόνια είναι η ιδανική γυναίκα για να δείξει και στις υπόλοιπες, που διανύουν τα 50, πως θα μπορούσαν να είναι, «Είναι δυνατή, πανέμορφη, σέξι κι έτοιμη για περιπέτεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση