ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Πριγκίπισσα Diana: Υπήρχε κρυφό εφεδρικό νυφικό για τον γάμο της με τον Κάρολο

Ένα νυφικό που δεν ήξερε ούτε η Diana ότι υπήρχε.

Μαρία Καραμάνου

Το αξέχαστο γαμήλιο φόρεμα, με την λαμπερή δαντέλα και τις 10.000 μαργαρίτες, με το οποίο η πριγκίπισσα Diana ενώθηκε με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, έχει καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας. Ωστόσο, αυτό το φόρεμα δεν θα είχε την ίδια επίδραση αν δεν είχαν ληφθεί προνοητικά μέτρα για το ανεπίσημο αντίγραφό του, που δημιουργήθηκε σε περίπτωση ανάγκης και χωρίς τη γνώση της νύφης.

Ο David Emanuel και η τότε σύζυγός του, Elizabeth, ανέλαβαν την απαιτητική εργασία του νυφικού της Diana, επιδιώκοντας να διατηρήσουν το σχέδιο εχέμυθο. Αυτό αποδείχθηκε δύσκολο καθώς οι ειδησεογραφικοί φακοί είχαν επικεντρωθεί πάνω στην πριγκίπισσα και τον επικείμενο γάμο της μέρες πριν την τελετή. Έτσι, οι σχεδιαστές αναγκάστηκαν να λάβουν αποφασιστικά μέτρα και να δημιουργήσουν ένα δεύτερο νυφικό για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα και να διασφαλίσουν τον ειρηνικό ρυθμό των εξελίξεων.

«Θέλαμε να εξασφαλίσουμε ότι το φόρεμα θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη», δήλωσε ο David στο περιοδικό People το 2018. «Δεν το δοκιμάσαμε ποτέ πάνω στην Diana. Στην πραγματικότητα, δεν το συζητήσαμε καν. Ήταν το μέσο μας για να έχουμε απόλυτη σιγουριά, πραγματικά».

Το δεύτερο νυφικό της Diana, τελικά, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν λιγότερο πολυτελές σε σχέση με το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει η Diana. Παρ' όλα αυτά, αν αναλογιστούμε ότι το πραγματικό νυφικό είχε μια ουρά μήκους 7,5 μέτρων και ενσωματωμένη δαντέλα που προέρχονταν από τη βασίλισσα Mary, είναι δύσκολο να βρούμε κάτι που να το ξεπερνά σε σύγκριση.

Κατά το έτος 2023, η Elizabeth αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια του εφεδρικού φορέματος, δηλώνοντας ότι «Είχε δημιουργηθεί από ιβουάρ μεταξένιο ταφτά, με ανάγλυφες λεπτομέρειες που ήταν κεντημένες στα μανίκια και στο κάτω μέρος του φορέματος».

Όταν έφτασε η ημέρα του γάμου, το σχέδιο του νυφικού της Diana παρέμενε ένα μυστήριο, αλλά οι Emanuels είχαν το ίδιο άγχος. «Η Diana ήταν πολύ ήρεμη και δεν έδειξε νευρική» είχε αναφέρει η Elizabeth Emanuel στο περιοδικό People. «Εγώ ήμουν πραγματικά ανήσυχη για όλα τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν. Είχαμε λάβει προφυλάξεις, όπως αλάτι με διάφορες μυρωδιές, ταμπλέτες γλυκόζης - αν τυχόν ένιωθε άσχημα; Αν έχανε τις αισθήσεις της; Σκεφτόμασταν ακόμα και τι θα συμβεί αν ρίχνονταν κάποια πράγματα στο κάτω μέρος του νυφικού. Είχαμε τον φόβο ότι η ουρά θα διαλυόταν. Είχαμε κάνει ραφές και στηρίγματα για να διασφαλίσουμε τα πάντα».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση