ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Πρίγκιπας Harry: «Η οικογένειά μου δεν είναι ασφαλής»

«Αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε και να εγκαταλείψουμε τη χώρα το 2020».

Μαρία Καραμάνου

Ο Πρίγκιπας Harry συνεχίζει τον αγώνα του για τη διασφάλιση της ασφάλειας του, καθώς και της οικογένειάς του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας στο Λονδίνο, οι δικηγόροι του μετέφεραν τη δήλωσή του, καθώς ο Πρίγκιπας δεν παρέστη φυσικά στο δικαστήριο.

Στη δήλωσή του, εξέφρασε τον αναγκαστικό χαρακτήρα της απόφασής του να αποχωρήσει από τον βασιλικό ρόλο και να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020. Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια της οικογένειάς του, περιλαμβανομένης της συζύγου του, Meghan Markle, και των δύο παιδιών τους, του γιου Archie, 4 ετών, και της πριγκίπισσας Lilibeth, 2 ετών.

Επισημαίνεται ότι ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle χάνουν την παροχή προστασίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από τους Βρετανούς φορολογούμενους. Αυτό συνέβη όταν αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και να εγκατασταθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρότι ο Πρίγκιπας είχε προσφερθεί να καλύψει ο ίδιος το κόστος της ασφάλειας του, η προσφορά του απορρίφθηκε. 

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε, «Με μεγάλη θλίψη και για τους δυο μας, η σύζυγός μου και εγώ αισθανθήκαμε αναγκασμένοι να αποχωρήσουμε από αυτόν τον ρόλο και να εγκαταλείψουμε τη χώρα το 2020. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κεντρικό σημείο στην κληρονομιά των παιδιών μου και ένα μέρος που θέλω να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, όσο και εκεί που ζουν αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αν δεν υπάρχει δυνατότητα να τα κρατήσουμε ασφαλή όταν βρίσκονται στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου». 

Από τότε που μετακόμισαν στην Καλιφόρνια το 2020, η Meghan Markle έχουν φέρει τα παιδιά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μία φορά, το 2022, όταν παρακολούθησαν τους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ και γιόρτασαν τα πρώτα γενέθλια της Lily, στο πρώην βρετανικό σπίτι τους στο Ουίνσορ.

Σε μια γραπτή δήλωση που έγινε διαθέσιμη στο People, οι δικηγόροι του Πρίγκιπα Harry αναφέρουν αυτήν την εβδομάδα ότι η RAVEC (Εταιρεία Ασφάλειας), «Θα έπρεπε να εξετάσει το αντίκτυπο που θα είχε μια επιτυχημένη επίθεση στον ενάγοντα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιότητά του, το ιστορικό και το προφίλ του, καθώς ανήκει στη βασιλική οικογένεια, στην οποία γεννήθηκε και θα ανήκει για το υπόλοιπο της ζωής του». 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση