ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Οι περιορισμοί που ορίζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ για την Lilibet - Diana

Λόγω της βασιλικής της καταγωγής.

newsroom must

Η κόρη του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, Lilibet Diana θα μεγαλώσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μακριά από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ωστόσο κάποιοι περιορισμοί θα την “κυνηγούν” και στην Αμερική.

Το νεογέννητο κοριτσάκι, σύμφωνα με πηγές του Παλατιού, πιθανότατα να πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας όταν ο παππούς της, Πρίγκιπας Κάρολος θα πάρει τα ηνία του βασιλικού θρόνου από τη μητέρα του, Ελισάβετ.

Αυτό οφείλεται στην ευρεσιτεχνία Letters 1917, ένα διάταγμα που αναφέρει ότι τα εγγόνια του Βασιλιά δικαιούνται να λάβουν βασιλικούς τίτλους.

Η Lilibet Diana Mountbatten-Windsor αν δεν πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας θα μπορέσει να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο μόνο αν διακόψει τους δεσμούς με τη βρετανική μοναρχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάκριβη κόρη της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Harry γεννήθηκε στην Αμερική, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage και είναι όγδοη στη σειρά διαδοχής στον θρόνο, ενώ προς το παρόν δεν έχει κανέναν βασιλικό τίτλο.

Έτσι όσο δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο της, η Lilibet Diana θα έχει τη δυνατότητα να γίνει η πρώτη γαλαζοαίματη που θα διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την κατοχή αξιώματος που ορίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος πρέπει να είναι πολίτης της Αμερικής, να είναι τουλάχιστον 35 ετών και να είναι κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών για τουλάχιστον 14 χρόνια.

Παράλληλα, το Σύνταγμα ορίζει επίσης ότι οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν πρέπει να αποδέχονται τίτλους από ξένα κράτη, όπως αναφέρεται στην ρήτρα The Foreign Emoluments.

Η θέση της Lilibet Diana στη σειρά διαδοχής σημαίνει ότι θα υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική σταδιοδρομία στις ΗΠΑ, δήλωσε ο βασιλικός σχολιαστής Kinsey Schofield στο Insider.

«Η Lili θα πρέπει να αποκηρύξει την αξίωσή της για τον θρόνο ή να ζητήσει εξαίρεση από το Κογκρέσο για να μπορεί να ψηφίσει ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», πρόσθεσε ακόμα.

Τέλος, η βασιλική ιστορικός Marlene Koenig υπογράμμισε στο Insider ότι παρόλο που η Lili και ο αδερφός της, Archie θα δικαιούνται τίτλους όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να συμβεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
lilibet  |  diana  |  harry  |  meghan  |  Παλάτι  |  royals  |  σύνταγμα

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση