ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μακρύ παλτό, baby pink sweatshirt και tailored παντελόνι
 

Οι δηλώσεις της Alicia Keys για τα βαμμένα νύχια του 4χρονου γιου της

Δέσποινα Άσπρου

Όταν ο τετράχρονος γιος της  Alicia Keys πήγε μαζί της για να κάνει μανικιούρ, εκείνος ζήτησε να του βάψουν τα νύχια του «σαν το ουράνιο τόξο» και όπως περιμέναμε, η διάσημη και περήφανη μαμά δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό. Στην συνέχεια όμως εξοργήστηκε από την αντίδρασή του και το αντίκτυπο της κοινωνίας σε αυτόν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Σε instastory που δημοσίευσε η ταλαντούχα τραγουδίστρια την βλέπουμε να λέει: «Καθόταν στην καρέκλα και λέει, "θέλω ένα ουράνιο τόξο". Οπότε λέμε στην κυρία εκεί πως θέλει πολλά χρώματα στα νύχια του. Τότε εκείνη του βάφει κάθε νύχι με διαφορετικό χρώμα. Όταν τελείωσαν με το βάψιμο, ο Genesis με κοιτάζει και που λέει "Μανούλα, δεν το θέλω αυτό πάνω στα νύχια μου". Τότε τον ρωτάω γιατί άλλαξε γνώμη και μου λέει πως αυτά τα νύχια δεν θα αρέσουν στον κόσμο ». Τότε η ίδια συνεχίζει λέγοντας:  «Το πιστεύεις; 4 ετών, είναι 4 ετών!» και έπειτα εξηγεί πως η ίδια επέλεξε να καθησυχάσει τον Genesis, επαινώντας τον για την δημιουργικότητά του. «Να επιμείνεις, το επέλεξες, σου άρεσε, το έκανες», ήταν τα λόγια της.  Ακολούθως η σταρ εξήγησε στον γιο της πως «πολλοί άντρες βάφουν τα νύχια τους», κάτι που τον έκανε να νιώσει καλύτερα. 

Όπως αναφέρει στο βίντεο, η εμπειρία αυτή την έκανε να συλλογιστεί τον τρόπο που μεγαλώνουμε και το πώς κρίνουμε τους συνανθρώπους μας. «Όπως το βλέπω, υπάρχουν αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις μέσα σε όλους μας, τελεία. Με ανησυχεί που δεν μπορούμε απλώς να εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορετικές πλευρές μας, αυτές τις διαφορετικές ενέργειες μέσα μας. Ακόμη κι εγώ μερικές φορές εκφράζω την αρσενική μου ενέργεια. Και πάντα, αν συμβεί, υπάρχουν επικριτικά σχόλια και στερεότυπα και τόση αρνητική ενέργεια», πρόσθεσε η ίδια.

Βλέποντας το βίντεο και μαθαίνοντας την αντίδραση ενός μόλις τεσσάρων ετών παιδιού για ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, αντιλαμβανόμαστε για άλλη μια φορά πως η κοινωνία μας είναι αρκετά πίσω. Πού πάμε ως ανθρωπότητα όταν μεγαλώνουμε “τα παιδιά” μας με φόβο; Όταν τους “μαθαίνουμε” να φοβούνται να εκφραστουν και να είναι ο εαυτός του; Σαφώς, ο μικρός δεν έχει αναπτύξει τις σεξουαλικές προτιμήσεις του λόγω ηλικίας. Κι όμως, φοβάται την κατακραυγή του κόσμου - αν είναι “διαφορετικός” και βάζω εισαγωγικά γιατί διαφορετικός δεν υπάρχει.   

Δείτε το σχετικό βίντεο:

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση