ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Ο λόγος που η Markle αποκαλεί ''εταιρεία'' τη βασιλική οικογένεια

Κι όμως δεν είναι καινούργιος όρος

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Πολλά ήταν τα σημεία που που προκάλεσαν συζητήσεις, από τη συνέντευξη της Meghan Markle στην Oprah Winfrey. Ωστόσο κάτι συγκεκριμένο μας παραξένεψε ιδιαίτερα γιατί δεν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε, και σχολιάστηκε αρκετά στο Twitter. 

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς νιώθει που η βασιλική οικογένεια θα ακούσει όσα έχει να πει στη συνέντευξη, η Markle απάντησε ''Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαν να περιμένουν, μετά από όλο αυτό το διάστημα, ότι θα παραμείνουμε σιωπηλοί, όταν η εταιρεία διαιωνίζει ψεύδη για εμάς'' και η λέξη που προκάλεσε ερωτήματα ήταν η ''εταιρεία'' (ή ''the firm''). 

Σαν όρος περιγράφει αποκλειστικά την βασιλική οικογένεια και ισχύει αφού η συγκεκριμένη οικογένεια των Windsor λειτουργεί και σαν επιχείρηση με ευρείες οικονομικές σχέσεις. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για έναν όρο της Markle, αφού χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και τον είχαμε μάλιστα ακούσει στην ταινία ''The King's Speech'' με τον Colin Firth να υποδύεται τον βασιλιά George Στ', όταν είχε πει ''δεν είμαστε οικογένεια, είμαστε εταιρεία''. Ο όρος όντως θεωρείται πως πρωτοακούστηκε από τον George Στ', πατέρα της Ελισάβετ, από το 1936 μέχρι το 1952, σύμφωνα με το βιβλίο ''The Firm: The Troubled Life of the House of Windsor'' της δημοσιογράφου Penny Junor. Σύμφωνα με το ίδιο βιβλίο, ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται περισσότερο από τον πρίγκιπα Φίλιππο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση