ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

Ο Elon Musk έχασε την μεγαλύτερη περιουσία από οποιονδήποτε στην ιστορία

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (TSLA), της SpaceX και του Twitter έχει αξία 137 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, αρκετά καλή για τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους στον κόσμο, πίσω από τον πρόεδρο της LVMH (LVMHF) Bernard Arnault. Αλλά τον Νοέμβριο του 2021, η καθαρή περιουσία του Musk ήταν 340 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό καθιστά τον Musk τον πρώτο άνθρωπο που έχασε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του συνδέεται στην Tesla (TSLA), της οποίας η μετοχή σημείωσε 65% το 2022. Η ζήτηση για Tesla (TSLA) αποδυναμώθηκε καθώς ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά οχήματα από καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκε από την περσυνή χρονιά.

Οι ενδείξεις για το μειωμένο ενδιαφέρον των αγοραστών αυτοκινήτων για την Teslas έγιναν εμφανείς τον περασμένο μήνα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε μια σπάνια πώληση σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης των αποθεμάτων. Η Tesla πρόσφερε δύο εκπτώσεις για τους αγοραστές που παραδίδουν ένα όχημα πριν από το τέλος του έτους, προσφέροντας αρχικά έκπτωση 3.750 δολαρίων και στη συνέχεια διπλασιάσαν την έκπτωση στα 7.500 δολάρια όταν είχαν απομείνει δύο εβδομάδες για το τέλος της χρονιάς.

Οι επενδυτές συγκλονίστηκαν από τις εκπτώσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει 37% τον Δεκέμβριο.

Η αγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Musk για το Twitter δεν βοήθησε ούτε τις μετοχές της Tesla ούτε την προσωπική περιουσία του. Ο ίδιος πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που το ενδιαφέρον του για το Twitter έγινε γνωστό.

Τα συνεχές tweet και η ολοένα και πιο ακανόνιστη συμπεριφορά του, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Twitter, έχει εξοργίσει τους επενδυτές της Tesla που τον θέλουν να δώσει περισσότερη προσοχή στην σημαντικά μεγαλύτερη και πιο πολύτιμη εταιρεία του. Ο Musk υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στους επικριτές, λέγοντας ότι δεν έχει χάσει ούτε μια συνάντηση της Tesla από τότε που ανέλαβε την ευθύνη για το Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση