ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Morgan Spurlock: Έφυγε από την ζωή στα 53 του

Έφυγε από την ζωή ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Super Size Me»

Μαρία Σάββα

Ο Morgan Spurlock απεβίωσε από καρκίνο σε ηλικία 53 ετών στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο Spurlock έγινε ευρύτερα γνωστός με το ντοκιμαντέρ του 2004 «Super Size Me», στο οποίο κατανάλωνε αποκλειστικά τρόφιμα από τα McDonald's για 30 ημέρες, για να διερευνήσει την αύξηση της παχυσαρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, ο Spurlock αύξησε το βάρος του κατά 11 κιλά και υπέφερε από κατάθλιψη και ηπατική δυσλειτουργία.

Το ντοκιμαντέρ «Super Size Me» απέφερε 22 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ. Επίσης, συνέβαλε στην απόφαση της McDonald's να αποσύρει την επιλογή «Super Size» από τα μενού της, μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ και τον σάλο που προκάλεσε σχετικά με τις επιπτώσεις του πρόχειρου φαγητού στην υγεία.

Γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου 1970, ο Morgan Spurlock ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας, πριν δημιουργήσει τη διαδικτυακή σειρά «I Bet You Will», όπου τα μέλη του κοινού συμμετείχαν σε διάφορα ακροβατικά για χρηματικά έπαθλα.

Ο αδερφός του σκηνοθέτη, Craig Spurlock, δήλωσε: «Ο Morgan έδωσε τόσα πολλά μέσω της τέχνης, των ιδεών και της γενναιοδωρίας του. Ο κόσμος έχασε μια αληθινή δημιουργική ιδιοφυΐα και έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Είμαι πολύ περήφανος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση