ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Κύπριος τραγουδιστής έγινε νόμισμα στη Μ. Βρετανία

Δείτε το νόμισμα

Μαρία Σάββα

Το Royal Mint έθεσε σε κυκλοφορία σήμερα ένα νέο συλλεκτικό νόμισμα με τον George Michael, μετά την έγκριση του Βασιλιά Καρόλου. Ο αξέχαστος τραγουδιστής, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 53 ετών, προέρχονταν από την Κύπρο και είχε εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως.

Το νόμισμα τον απεικονίζει με τα χαρακτηριστικά του γυαλιά ηλίου και είναι διαθέσιμο σε αξίες από 50 πένες έως 200 λίρες μέσω της ιστοσελίδας του Βασιλικού Νομισματοκοπείου. Η σχεδιάστρια του νομίσματος, Σάντρα Ντειάνα, επισημαίνει τη σημασία της απεικόνισης του τραγουδιστή και της τιμής στη μουσική του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο George Michael διατηρούσε στενή σχέση με τη βασιλική οικογένεια και ήταν φίλος της πριγκίπισσας Diana. Το νόμισμα αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά συλλεκτικών νομισμάτων των βρετανικών μουσικών θρύλων, μετά τους David Bowie, Elton John και Queen. Οι τιμές για τα νομίσματα ξεκινούν από 15,50 λίρες για τα 5λιρα νομίσματα, φτάνοντας έως τις 5.305 λίρες για το χρυσό συλλεκτικό νόμισμα 2 oz.

Η δημιουργός του νομίσματος ανέφερε: «Από την αρχή του έργου, ήμουν σαφής σχετικά με ορισμένα στοιχεία που ήθελα να ενσωματώσω στο σχέδιο. Ήθελα ένα λεπτομερές πορτρέτο που να αποτυπώνει τη χαρισματική του έκφραση – σκεφτόμουν ιδιαίτερα τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου του. Είναι εκπληκτικό να μπορείς να αποτίσεις φόρο τιμής στη μουσική του και αυτό που βλέπεις στο σχέδιο είναι πραγματικά ένα κομμάτι του τραγουδιού του George Michael».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση