ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Kate Middleton: Η μυστηριώδης ασθένεια και ο λόγος που θα μείνει στην απομόνωση μέχρι το Πάσχα

Μεγάλο πλήγμα για το παλάτι η ασθένεια της Middleton αλλά και η επερχόμενη εγχείρηση του Καρόλου.

Μαρία Καραμάνου

Η αρχή του 2024 φέρνει σοβαρά προβλήματα υγείας για τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Στις 17 Ιανουαρίου, το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοινώσεις σχετικά με δύο εξέχοντα μέλη της οικογένειας.

Αρχικά, ανακοινώθηκε ότι η 42χρονη Kate Middleton, πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και σύζυγος του πρίγκιπα William, υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου. Η πριγκίπισσα αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες πριν επιστρέψει στο σπίτι της στο Windsor για τη συνέχιση της ανάρρωσης. Η επιστροφή της στα βασιλικά καθήκοντά της αναμένεται μετά το Πάσχα, περίπου τον Απρίλιο.

Η είδηση έρχεται με μεγάλη ανησυχία για τη βασιλική οικογένεια, καθώς η Kate θεωρείται μια σημαντική μορφή στη σύγχρονη βασιλική ζωή. 

Kate Middleton: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νοσοκομείο και τα άλλα βασιλικά μέλη που νοσηλεύτηκαν εκεί

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία της, αλλά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς πρόκειται να νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες και θα χρειαστεί έως και τρεις μήνες ανάρρωσης. Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στα Χριστούγεννα στο Sandringham, όπου η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πρωινή λειτουργία. Αυτή η εμφάνιση σηματοδοτεί το τέλος των επίσημων υποχρεώσεών της για το 2023, καθώς αναμένεται να παραμείνει απομονωμένη τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας γιόρτασε τα γενέθλιά της μια εβδομάδα νωρίτερα, με φωτογραφίες από τη στέψη του βασιλιά να κυκλοφορούν στους επίσημους λογαριασμούς της μοναρχίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πριγκίπισσα Kate, θα παραμείνει εκτός της δημοσίας σκηνής τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Διπλό το χτύπημα για το παλάτι με την επερχόμενη εγχείρηση του βασιλιά Καρόλου

Η ανακοίνωση για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και της επικείμενης επέμβασης δεν ήταν η μόνη που κυκλοφόρησε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' θα υποβληθεί σε εισαγωγή στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια εγχείρηση σχετικά με υπερπλασία του προστάτη.

Βασιλιάς Κάρολος: Θα υποβληθεί σε επέμβαση την επόμενη εβδομάδα

Οι δύο αυτές ανακοινώσεις για την υγεία των υψηλόβαθμων μελών της βασιλικής οικογένειας κοινοποιήθηκαν με ενδιάσταση, μόλις μετά από 90 λεπτά μεταξύ τους, προκαλώντας σοκ στους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας και όχι μόνο. Εκτός από τον σύζυγο της, πρίγκιπα William που βρίσκεται στο πλευρό της Kate, έχει την στήριξη των γονέων της καθώς και των αδελφών της. Σε ηλικία 42 ετών, η Kate δεν είχε προηγουμένως αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας που ήταν γνωστά στο κοινό.

Πρίγκιπας William: H επίσκεψη του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η Kate Middleton

Τόσο η Πριγκίπισσα όσο και ο Βασιλιάς θα χρειαστεί να αναβάλουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους. Σχεδόν σίγουρα δεν θα μοιραστούν ποτέ το επίπεδο δυσφορίας που έχουν υπομείνει πίσω από τα χαμόγελά τους. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει πρόσφατα αντιμετωπίσει επικρίσεις για την έλλειψη περιοδειών στο εξωτερικό και ένα πρόγραμμα που φαινόταν αραιό. 

Η αξιοθαύμαστη ειλικρίνεια από τη βασιλική οικογένεια προαναγγέλλει μια νέα εποχή

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου, ανέφερε τα εξής σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση στην Kate Middleton στην κοιλιακή χώρα, «Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται»

Πρίγκιπας William: Ακύρωσε όλες τις υποχρεώσεις του για να είναι στο πλευρό της Kate

Το ατύχημα και άλλα μυστικά της Kate που δεν γνωρίζαμε

Τις τελευταίες μέρες  έχουν κυκλοφορήσει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την υγεία της Kate, που προκαλούν αναστάτωση και περιέργεια. Αν και το Παλάτι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο καρκίνου, η ανεπίσημη κυκλοφορία πληροφοριών περί άλλης ασθένειας έχει προκαλέσει σύγχυση.

Η ανακοίνωση για την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, τη μακρά νοσηλεία, και την προγραμματισμένη επιστροφή της Kate στα καθήκοντά της μετά από δύο μήνες, προβάλλει το θέμα της ασθένειάς της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε παράλληλη εξέλιξη, βρετανικοί δημοσιογράφοι ανασύρουν φωτογραφία από το αρχείο τους που δείχνει την Kate με μια μεγάλη ουλή στο κεφάλι της. Η ουλή φαίνεται αρκετά μεγάλη και σύμφωνα με αναφορές, πιθανότατα προήλθε από ένα σοβαρό ατύχημα που υπέστη στην παιδική της ηλικία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η πριγκίπισσα δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για αυτό το περιστατικό.

Οι εικασίες που κυκλοφορούν σχετικά με την υγεία της Kate, περιλαμβάνουν και την πιθανότητα ότι το Παλάτι δεν θέλει να προκαλέσει πανικό, επιλέγοντας να μην αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για την ασθένειά της, ειδικά αν πρόκειται για κακοήθεια. Αυτή η άποψη έχει εκφραστεί από γιατρούς και δημοσιογράφους στη Βρετανία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου, στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, επιβεβαίωσε αυτή την αποψη, λέγοντας, «Διαψεύδεται αυτό για ευνόητους λόγους, γιατί θα βγει ο κόσμος στους δρόμους».

Τα στοιχεία που έδειχναν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της Middleton

Αν κοιτάξουμε πίσω, υπήρχαν προηγούμενα που υποδεικνύουν ότι η Kate δεν είχε σκοπό να επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της άμεσα. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν την ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham, όπου παρευρέθηκε με τη βρετανική βασιλική οικογένεια για την εκκλησιαστική λειτουργία. Επιπλέον, ο πρίγκιπας William εμφανίστηκε μόνος του πριν από μία εβδομάδα σε εκδήλωση ράγκμπι στο στάδιο Headingley του Λιντς, ενώ δεν είχε ανακοινωθεί η επιστροφή της Kate στις υποχρεώσεις της μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Επιπλέον, απουσίαζε και από μια συνάντηση του Βασιλικού Ιδρύματος για την πρώιμη παιδική ηλικία που διεξήχθη στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Με τον πρίγκιπα William να λαμβάνει επίσης άδεια για να φροντίσει τη σύζυγο και τα παιδιά του, οι τρεις κύριοι εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας θα απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους τις επόμενες εβδομάδες. Με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι, εφόσον οι «Aντάρτες των βασιλικών ανακτόρων» Harry και Meghan διαμένουν στις ΗΠΑ και ο πρίγκιπας Andrew είναι πλέον στο περιθώριο, η πριγκίπισσα Άννα και ο αδερφός της, πρίγκιπας Εδουάρδος, αποτελούν τους μοναδικούς αντικαταστάτες για βασιλικά καθήκοντα.

Οποιεσδήποτε βασιλικές περιοδείες ήταν προγραμματισμένες για τον πρίγκιπα William και την Kate στο ημερολόγιό τους για τους επόμενους μήνες θα αναβληθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση, εν μέσω εικασιών για μια πιθανή επίσκεψή τους στην Ιταλία τον Μάρτιο.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση