ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi αέρινο φόρεμα με flat πέδιλα
 

Η Vivienne Westwood κλείστηκε σε κλουβί για τον Julian Assange

«Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε δημοσιογράφο… δεν είναι έγκλημα να δημοσιεύεις την αλήθεια».

Η Vivienne Westwood έκλεισε τον εαυτό της σε ένα τεράστιο κλουβί έξω από το Old Bailey σήμερα το πρωί για να διαμαρτυρηθεί για την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας οδήγησε ένα πολύχρωμο συγκρότημα διαδηλωτών που φώναζαν «Free Julian Assange» έξω από το Old Bailey στο κεντρικό Λονδίνο.

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάφωνο έξω από το δικαστήριο σήμερα το πρωί είπε: «Είμαι ο Julian Assange. Είμαι το καναρίνι στο κλουβί. Εάν πεθάνω στο «ανθρακωρυχείο» από δηλητηριώδες αέριο, αυτό είναι το σήμα για να φύγουν όλοι οι ανθρακωρύχοι.»

«Είμαι ήδη μισός δηλητηριασμένος από κυβερνητική διαφθορά, παιχνίδια του συστήματος και του νομικού συστήματος από τις κυβερνήσεις. Εξακολουθώ να σφυρίζω, αλλά 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν τι συμβαίνει.»

Ο Assange είναι καταζητούμενος στις ΗΠΑ και αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες βάσει του νόμου κατασκοπείας και συνωμοσίας ενώ εισέβαλε σε υπολογιστή δημοσίεύοντας απόρριτα έγγραφα το 2010 και 2011.

Κρατείται επί του παρόντος στη φυλακή με τη μέγιστη ασφάλεια στο Λονδίνο, ενώ το δικαστικό σύστημα προσπαθεί να επαναπρογραμματίσει την ακρόαση έκδοσής του, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεκάδες υποστηρικτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το λευκό κλουβί σήμερα το πρωί φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απελευθέρωση του Assagne.

Η σχεδιάστρια εμφανίστηκε στο Good Morning Britain μιλώντας για την δράση της την οποία οργάνωσε με τον γιο της Joe Corre.
«Είμαι καναρίνι και τα καναρίνια είναι whistleblowers (στα αγγλικά είναι ένα άτομο, το οποίο θα μπορούσε να είναι υπάλληλος μιας εταιρείας ή μιας κυβερνητικής υπηρεσίας, να αποκαλύπτει πληροφορίες στο κοινό ή σε κάποια ανώτερη αρχή σχετικά με οποιαδήποτε αδικοπραξία, η οποία θα μπορούσε να έχει τη μορφή απάτης, διαφθοράς κ.λπ.)»

«Ο Julian δεν είναι ακριβώς whistleblower, είναι η πηγή δημοσίευσης πληροφοριών. Έκανε ένα καταπληκτικό πράγμα όταν, το 2016, καθιέρωσε το WikiLeaks ως ασφαλές καταφύγιο για τους whistleblowers.»

«Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν να τον στείλουν στην Αμερική για ποινή 175 ετών και να τον βάλουν σε ένα τσιμεντόλιθο για φυλακή. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε δημοσιογράφο… δεν είναι έγκλημα να δημοσιεύεις την αλήθεια».

Ο ακτιβιστής γιος της Westwood, Joe Corré, βρίσκεται πίσω από τη διαμαρτυρία. Ο Corré, ο οποίος ίδρυσε τον Agent Provocateur, απέρριψε το MBE το 2007, διαμαρτυρόμενοι για τον παράνομο πόλεμο στο Ιράκ. «Ο Julian Assange διώκεται επειδή λέει την αλήθεια. Το κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου και η διεθνής κοινότητα πρέπει τώρα να κινητοποιηθούν επειγόντως για να τον προστατεύσουν από την 175χρονη «θανατική» ποινή που τον περιμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η νομική μάχη του Assange είναι η πιο σημαντική υπόθεση στην εποχή μας σχετικά με την ελευθερία του Τύπου»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση