ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Η Kate Middleton είναι επίσημα η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Diana

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έχει ονομάσει επίσημα τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton Πρίγκιπα και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθιστώντας τη δούκισσα την πρώτη που κατέχει τον τίτλο μετά την αείμνηστη πριγκίπισσα Diana.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του ομιλία στον βρετανικό λαό στο νέο του ρόλο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μετέδωσε τους προηγούμενους τίτλους του στον πρωτότοκο γιο του. «Ως κληρονόμος μου, ο William αναλαμβάνει τώρα τους τίτλους της Σκωτίας, που σημαίνουν τόσα πολλά για μένα. Με διαδέχεται ως Δούκας της Κορνουάλης και αναλαμβάνει τις ευθύνες για το Δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο έχω αναλάβει για περισσότερες από πέντε δεκαετίες», είπε ο βασιλιάς.

Στο Instagram, ο Will και η Kate άλλαξαν επίσημα το όνομα χρήστη τους σε @princeandprincessofwales. «Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας θα προσεγγίσουν τους ρόλους τους με τον σεμνό και ταπεινό τρόπο που είχαν προσεγγίσει τη δουλειά τους στο παρελθόν», είπε μια βασιλική πηγή στο Hello!, προσθέτοντας ότι η Kate «εκτιμά την ιστορία που σχετίζεται με αυτόν τον ρόλο, αλλά λογικά θα θέλει να κοιτάξει στο μέλλον καθώς δημιουργεί το δικό της μονοπάτι».

Η πριγκίπισσα Diana κατείχε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από τότε που παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981. Όταν παντρεύτηκε την Camilla Parker Bowels το 2005, πήρε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης και δεν της δόθηκε ο τίτλος της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από σεβασμό προς την Diana. Τώρα που ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι επίσημα βασιλιάς Κάρολος, η Camilla θα είναι γνωστή ως η σύζυγος του βασιλιά.

Η ανατροπή του τίτλου είναι βαθιά. Το 2021, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle «έριξαν τη βόμβα» ότι η βασιλική οικογένεια είχε αποφασίσει ότι τα παιδιά τους δεν θα λάβουν τίτλους HRH (His/Her Royal Highness) ή την ασφάλεια που θα περιλάμβαναν αυτοί οι τίτλοι. Ωστόσο, σύμφωνα με το Harper's Bazaar, ο τρίχρονος Archie και η Lilibet ενός έτους θα αναβαθμιστούν αυτόματα σε Prince Archie και Princess Lilibet τώρα που ο παππούς τους είναι επίσημα βασιλιάς.

Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επίσης λόγια για τον δεύτερο γιο και τη νύφη του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας: «Θέλω επίσης να εκφράσω την αγάπη μου για τον Harry και την Meghan καθώς συνεχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους στο εξωτερικό».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση