ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Η δημόσια απολογία του Djokovic μετά την πρόκριση στον τελικό

Η απουσία του πατέρα του από τον ημιτελικό

Ζωή Τουτουντζίδου

Ο πατέρας του Novak Djokovic δήλωσε ότι δεν θα βρεθεί στα ημιτελικά του Australian Open, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν φωτογραφίες του με φιλάθλους που είναι υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε δήλωση που έκανε απολογήθηκε για το γεγονός, λέγοντας ότι δεν ήθελε σε καμία περίσταση να προκαλέσει αναστάτωση «Είμαι εδώ μόνο για να υποστηρίξω τον γιο μου», και πρόσθεσε «Δεν είχα καμία πρόθεση να προκαλέσω τέτοιους τίτλους ή αναστάτωση».

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαινόνταν ο πατέρας του γνωστού τενίστα, να ποζάρει μαζί με φιλορώσους διαδηλωτές που φώναζαν «Ρωσία, Σερβία, Ρωσία, Σερβία» και κρατούσαν μια σημαία με το πρόσωπο του Putin.

Το εν λόγω περιστατικό σχολιάστηκε αρνητικά από τα διεθνή μέσα αλλά και την ομοσπονδία του Τένις η οποία δήλωσε σχετικά: «Μια μικρή ομάδα ανθρώπων εμφάνισε ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησε τους φρουρούς ασφαλείας μετά από έναν αγώνα το βράδυ της Τετάρτης και εκδιώχθηκε. Οι παίκτες και οι ομάδες έχουν ενημερωθεί και τους έχουμε υπενθυμίσει την πολιτική της διοργάνωσης σχετικά με τις σημαίες και τα σύμβολα και να αποφεύγουν κάθε κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ασφάλεια της εκδήλωσης και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Για το γεγονός μίλησε και ο ίδιος ο Djokovic λίγο μετά την πρόκριση του στον τελικό λέγοντας  «Ήταν ατυχές το γεγονός ότι η παρερμηνεία των όσων συνέβησαν χθες κλιμακώθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Φυσικά, με επηρέασε και εμένα. Δεν το γνώριζα μέχρι χθες το βράδυ. Φυσικά δεν χάρηκα που το είδα. Ο πατέρας μου, ολόκληρη η οικογένειά μου και εγώ, έχουμε περάσει πολλούς πολέμους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90. Όπως είπε ο πατέρας μου σε μια δήλωσή του, είμαστε κατά του πολέμου, δεν θα υποστηρίξουμε ποτέ οποιαδήποτε βία ή οποιονδήποτε πόλεμο. Ξέρουμε πόσο καταστροφικό είναι αυτό για τους ανθρώπους σε κάθε χώρα που περνάει πόλεμο» 

«Μετά από κάθε αγώνα ο πατέρας μου πηγαίνει να συναντήσει τους οπαδούς μου στην κεντρική πλατεία εδώ στο Australian Open, να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη, να τους αποδώσει σεβασμό και να βγάλει φωτογραφίες» συμπλήρωσε και ανέφερε πως το προκλητικό καρέ ήταν «τυχαίο. Υπήρχαν πολλές σερβικές σημαίες τριγύρω. Αυτό σκέφτηκε. Σκέφτηκε πως βράζει φωτογραφία με κάποιον από τη Σερβία. Αυτή η ομάδα ατόμων τον χρησιμοποίησε. (...) Δεν είναι ευχάριστο για μένα να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις, και με όλα όσα πέρασα πέρσι εδώ στην Αυστραλία. Δεν είναι κάτι που επιθυμώ ή χρειάζομαι» κατέληξε. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση