ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Γιατί η Elizabeth Holmes καταδικάστηκε σε περισσότερα από 11 χρόνια φυλάκισης;

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Η ιδρύτρια της Theranos, Elizabeth Holmes, καταδικάστηκε σε περισσότερα από 11 χρόνια φυλάκισης για εξαπάτηση επενδυτών της εταιρείας της για εξετάσεις αίματος. Η ίδια ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να διαγνώσει ασθένεια με λίγες μόνο σταγόνες αίματος.

Η 38χρονη Holmes, η οποία είναι έγκυος, είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο ότι ένιωθε «βαθύ πόνο» για όσους παραπλανήθηκαν από την απάτη, καθώς κρίθηκε ένοχη τον Ιανουάριο μετά από τρίμηνη δίκη.

Η Holmes η οποία χαρακτηρίστηκε  ως ο «επόμενος Steve Jobs», και κάποτε λεγόταν ότι ήταν η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της ποινής, η οποία επιβλήθηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Να αναφέρουμε ότι, δημιούργησε το Theranos αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ όταν ήταν μόλις 19 ετών και η αξία του αυξήθηκε απότομα αφού η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να επιφέρει επανάσταση στη διάγνωση ασθενειών.

Στη δίκη της Holmes στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, οι εισαγγελείς είπαν ότι παραπλάνησε εν γνώσει της γιατρούς και ασθενείς σχετικά με το κορυφαίο προϊόν της Theranos -τη μηχανή Edison- που η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να ανιχνεύσει καρκίνο, διαβήτη και άλλες παθήσεις χρησιμοποιώντας μόνο λίγες σταγόνες αίματος.

Κατηγόρησαν επίσης την Holmes ότι υπερέβαλε σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της εταιρείας στους οικονομικούς της υποστηρικτές.

Οι ένορκοι την έκριναν ένοχη για τέσσερις κατηγορίες απάτης, με μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Αλλά τη βρήκαν αθώα για τέσσερις άλλες κατηγορίες και δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ετυμηγορία για άλλες τρεις.

Πριν ο δικαστής Edward Davila εκδώσει την ποινή του, η Holmes διάβασε μια ομιλία στο δικαστήριο στην οποία ζήτησε συγγνώμη από επενδυτές και ασθενείς κλαίγοντας.

«Είμαι συντετριμμένη από τις αποτυχίες μου. Ένιωσα βαθύ πόνο για όσα πέρασαν οι άνθρωποι, επειδή τους απέτυχα», ανέφερε, προσθέτοντας, «Λυπάμαι για τις αποτυχίες μου με κάθε κύτταρο του σώματός μου», συνέχισε.

Ο δικαστής αναφέρθηκε στη Holmes ως «λαμπρό» επιχειρηματία και της είπε: «Η αποτυχία είναι φυσιολογική. Αλλά η αποτυχία με απάτη δεν είναι εντάξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Elizabeth Holmes  |  lifestyle  |  news  |  celebs  |  gossip  |  showbiz

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

Χώρισε η κόρη της Βανδή

Χώρισε η κόρη της Βανδή

Η Μελίνα Νικολαΐδη και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης χώρισαν μετά από δύο χρόνια σχέσης.
Μαρία Σάββα
 |  CELEBS