ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim jumpsuit και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Γιατί δεν πήγαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο Κάρολος και ο William;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο βαφτιστήρας του τέως βασιλιά δεν θέλησε να τον αποχαιρετήσει.

Δέσποινα Άσπρου

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ η Εξόδιος Ακολουθία έλαβε χώρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ συμμετείχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Παρόντες ήταν η συζυγός του Άννα Μαρία, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και εκπρόσωποι 11 βασιλικών οίκων.  Και ενώ πολλοί περίμεναν ότι την βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπούσε ο βαφτιστήρας του τέως βασιλιά William ή και ο βασιλιάς Κάρολος με τον οποίον είχαν άψογες σχέσεις, τελικά είδαμε την πριγκίπισσα Άννα - γεγονός που πυροδότησε πολλά ερωτήματα.

Θέλοντας να δώσει την δική του εξήγηση για το γεγονός, ο Χρήστος Ζαμπούνης μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Το Πρωινό".

"Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα προσέβαλε την απόφαση της κυβέρνησης" δήλωσε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε: "Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης".

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση