ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

«Έξυπνη και επικίνδυνη η Melania Trump»

Κι όμως, η Melania δεν ήταν ποτέ για λύπηση. Ήξερε πάντα τι έκανε.

Πολλοί την αποκαλούν ψυχρή και χειριστική, άλλοι έξυπνη και επικίνδυνη. Ό,τι και αν ισχύει, το δεδομένο είναι ένα: Η Melania Trump δεν είναι τυχαία.

Μέσα από το βιβλίο της βραβευμένης με Πούλιτζερ δημοσιογράφου της Washington Post, Mary Jordan, «The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump», σκιαγραφείται η προσωπικότητα της Πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ και αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της – που προκύπτουν μέσα από 100 συνεντεύξεις που έκανε η συγγραφέας. Ενόψει των πολιτικών δρωμένων στην Αμερική, αποφασίσαμε να ανατρέξουμε στις σελίδες του εν λόγω βιβλίου και να θυμηθούμε μερικά πράγματα που μάθαμε για την πρώην Πρώτη Κυρία τον Ιούνιο, όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε.

Το προγαμιαίο συμβόλαιο
Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο και πιο συγκεκριμένα στην περίοδο όταν ο Donald Trump μετά την εκλογή του ως πρόεδρος των ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, δεν είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς την διαρκώς απούσα σύζυγό του. Αν και το διάστημα εκείνο γράφονταν πολλά για την σχέση του πλανητάρχη με την Melania Trump και το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου δεν φάνταζε ουτοπικό μετά τα δημοσιεύματα εναντίον του για υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων και περιστατικών απιστίας, ένα χρόνο αργότερα το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία μετακόμισε μαζί με τον γιο της στην Ουάσινγκτον και το προεδρικό ζεύγος έκλεισε τα στόματα. Κατά την περίοδο εκείνη, όπως αποκαλύπτει η Mary Jordan, η Melania άργησε να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο γιατί ήθελε χρόνο ώστε να ηρεμήσει από τις υποτιθέμενες σεξουαλικές ατασθαλίες του συζύγου της και παράλληλα, βρήκε την ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί το προγαμιαίο συμβόλαιό της. «Δεν χρειάστηκε πολύ ώστε η Πρώτη Κυρία να σκεφτεί την νέα της συμφωνία με τον Trump», γράφει η συγγραφέας και επισημαίνει πως η Melania εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση ώστε να στριμώξει τον σύζυγό της και να διασφαλήσει πως ο γιος τους Barron Trump δεν θα αποκλειστεί από τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Να σημειώσουμε πως στο αρχικό προγαμιαίο συμβόλαιο, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος με την τρίτη του σύζυγο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Анастасия (@1_million_ladies) on

Η σχέση των Trump και το αίνιγμα γύρω από τον γάμο τους
Ουκ ολίγες φορές κατά την διάρκεια των υποχρεώσεών της η Πρώτη Κυρία της Αμερικής έχει δείξει με τον δικό της τρόπο πως δεν θέλει να γίνεται μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής του συζύγου της. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τις viral στιγμές που ο Trump προσπαθούσε να κρατήσει το χέρι της και εκείνη τον απόφευγε... ή εκείνη την φορά που βρέθηκαν στο μνημείο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ και ο Trump την «διέταξε» να χαμογελάσει και εκείνη το έκανε - για μόλις ένα δευτερόλεπτο; Μάλλον κανένας. Και ενώ γύρω από την σχέση τους επικρατεί ένας γρίφος, η Mary Jordan αποκαλύπτει πως οι δυό τους μπορεί να κοιμούνται σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες, να έχουν εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς, ωστόσο υπάρχει κάτι πολύ δυνατό που τους ενώνει και μέχρι και σήμερα, ο Trump ποτέ δεν είπε δημόσια κάτι αρνητικό για την σύζυγό του. Η Melania είναι πάντα στο πλάι του Donald στις δύσκολες στιγμές και η εμπιστοσύνη του προς αυτήν είναι τυφλή. Δεν είναι τυχαίο το ότι μετά από μια δύσκολη μέρα ή απόφαση, το πρώτο πράγμα που κάνει ο πρόεδρος είναι να τηλεφωνήσει στην σύζυγό του.

Φυσικά, όπως όλοι, έτσι και οι Trump έχουν τα προβλήματά τους. Η συγγραφέας υποστηρίζει πως στις προσωπικές τους στιγμές η Melania επιλέγει να μιλά στα σλοβενικά μαζί με τον γιο τους και καθώς ο Donald δεν γνωρίζει την γλώσσσα, παραπονιέται διαρκώς. Παράλληλα, στο βιβλίο αποκαλύπτεται πως η Melania ξέρει πού πατάει και αντιλαμβάνεται ποιον έχει δίπλα της. Άτομο από το στενό περιβάλλον της, λέει στην Jordan πως «είναι πρόθυμη να κάνει τα στραβά μάτια για τη συμπεριφορά του Trump γιατί απολαμβάνει να βρίσκεται όπου είναι η δράση». Μεταξύ άλλων, η Mary Jordan τονίζει πως στην πραγματικότητα η Melania και ο Donald έχουν πολλά κοινά. «Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που το αποδεικνύουν αυτό. «Η Melania όχι μόνο δέχτηκε και αγκάλιασε τις πολιτικές φιλοδοξίες του Donald, αλλά ήταν ένθερμη σύντροφος… Με τον δικό της τρόπο, είναι τόσο περίπλοκη και πολύπλοκη όσο ο σύζυγός της. Επίσης μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο δείχνουν . Και οι δύο είναι άπληστοι δημιουργοί της δικής τους ιστορίας». Σύμφωνα με την συγγραφέα, η Melania όσο αφορά στον ανδρισμό του συζύγου της, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Στο παρελθόν επέπληξε τον τότε φίλο της και παλαίμαχο φωτογράφο Matthew Atanian καθώς έκανε πλάκα για τον τότε πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία. «Μην τα λέτε αυτά. Είναι πραγματικός άνδρας» φέρεται να απάντησε οργισμένη η Melania και εντυπωσιασμένη από το διαμέρισμα στο Trump Tower σχολιάζοντας ότι «αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ζουν οι πραγματικοί άνδρες».

Το «φάντασμα» και ο εμφύλιος
Μετά από περίπου δύο χρόνια έρευνας, η φράση που αποκόμισε η συγγραφέας σχετικά με την ζωή της Melania και θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό της προέρχεται από ένα στενό φίλο του πρώην μοντέλου και είναι η εξής: «Η Melania είναι το φάντασμα του Λευκού Οίκου. Όλοι την ξέρουν, αλλά κανένας δεν την γνωρίζει πραγματικά». Η Mary Jordan σημειώνει πως η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο έξυπνους, δραστηρίους, αλλά και λιγομίλητους ανθρώπους με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή. Η ικανότητα μάλιστα της Melania να μην μιλάει, φαίνεται να αποτέλεσε αφορμή για το παρατσούκλι που της έδωσε η κόρη του Donald Trump, Ivanka. Σύμφωνα με τα όσα γράφει η Mary Jordan, η Melania αποκαλούσε την Ivanka «πριγκίπισσα» ενώ η Ivanka όταν ήταν μικρότερη την έλεγε «Το Πορτρέτο» γιατί δεν μιλούσε πολύ. Αν και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από την αλήθεια» στο βιβλίο αποκαλύπτεται ένα περιστατικό που μάλλονς τους επιβεβαιώνει . Η συγγραφέας υποστηρίζει πως εξαιτίας της αργοπορημένης άφιξης της Melania στον Λευκό Οίκο, η Ivanka, θέλησε εμμέσως να κλέψει την θέση της μητριάς της και να μετονομάσει το γραφείο της «Πρώτης Κυρίας» σε γραφείο της «Πρώτης Οικογένειας» - κάτι το οποίο δεν έγκρινε ποτέ ο πατέρας της.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Η δύναμη της Melania και η διεψεύση του βιβλίου
Σύμφωνα με το βιβλίο, η Melania σιχαίνεται να την θεωρούν ευάλωτη και αποκαλύπτεται πως όχι μόνο ήταν αυτή που ενθάρρυνε καθοριστικά τον σύζυγό της να διεκδικήσει την προεδρία στο παρελθόν, αλλά τον συμβούλεψε επίσης να επιλέξει τον Mike Pence ως Αντιπρόεδρο και τον έπεισε να υποχωρήσει από την πολιτική «μηδενικής ανοχής». Αν και πολλοί το πιστεύουν, η Melania κάθε άλλο από την φωνή της μετριοπάθειας είναι. Όπως τονίζει η Jordan, αλίμονο σε όποιον την εξοργίσει. H εκπρόσωπος πάντως της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Stephanie Grisham, αναφερόμενη στο βιβλίο τόνισε: «Ένα ακόμη βιβλίο για την κ. Trump με ψευδείς πληροφορίες και πηγές. Αυτό το βιβλίο ανήκει στο είδος της φαντασίας». Αν και είναι δύσκολο να μάθουμε την αλήθεια, παρατηρώντας την πορεία της Melania μέσα στα χρόνια είναι ξεκάθαρο πως η ίδια αγκάλιασε τις πολιτικές φιλοδοξίες του Trump και στέκεται επάξια στην θέση της. «Η Melania είναι φιλόδοξη. Ξέρει να επιβιώνει. Είναι μαχητική» και αυτό, δεν χωράει καμία αμφιβολία.

 Και ενώ όλα αυτά είναι ίσως δεδομένα, με την νίκη του Joe Biden κανένας μας δεν ξέρει το μέλλον της Melania και πώς η ίδια θα χειριστεί την κατάσταση από εδώ και πέρα.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση