ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Πλεκτό off the shoulder φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Elon Musk: Το ίντερνετ της SpaceX δεν θα μπλοκάρει τα ρωσικά ΜΜΕ παρα μόνο υπό την απειλή όπλου

«Η υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ δεν θα αποκλείσει τις ρωσικές πηγές ενημέρωσης, εκτός αν μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο».

Ζωή Τουτουντζίδου

Ο επικεφαλής της Space X και ιδρυτής της Tesla, Elon Musk παρέχει δωρεάν ιντερνέτ στην Ουκρανία μέσω του προγράμματος Starlink, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την χώρα απέναντι στην Ρωσική εισβολή. Eνεργοποίησε τη υπηρεσία παροχής ίντερνετ μέσω δορυφόρου Starlink στην Ουκρανία, γνωστοποιώντας πως η εταιρεία του στέλνει εξοπλισμό στη χώρα. «Η υπηρεσία Starlink είναι τώρα σε λειτουργία. Κι άλλοι τερματικοί σταθμοί είναι καθ' οδόν», είχε γράψει στο Twitter ο επικεφαλής της Tesla και του αστροναυτικού ομίλου SpaceX, ως απάντηση στην αντίστοιχη έκκληση τού αντιπροέδρου της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ.

Σε ανακοίνωση του ανέφερε «το Starlink είναι το μόνο μη ρωσικό σύστημα επικοινωνιών που εξακολουθεί να λειτουργεί σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, επομένως η πιθανότητα να στοχοποιηθεί είναι υψηλή. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε με προσοχή».

Ο ίδιος δείχνει έμπρακτα την υποστήριξη του στον ουκρανικό λαό γράφοντας μάλιστα στο twitter «Ουκρανία κρατήσου… Την συμπαράσταση μου στους μεγάλους ανθρώπους της Ρωσίας, που δεν το θέλουν αυτό».

Σε άλλο του tweet, ο Elon Musk έγραψε πως του ζητήθηκε από ξένες κυβερνήσεις να μπλοκάρει τις ειδήσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, δηλώνοντας πώς δεν πρόκειται να συμβεί, εκτός αν τον σημαδέψουν με όπλο καθώς προασπίζεται την ελευθερία του λόγου.

«Κάποιες κυβερνήσεις (όχι η Ουκρανία) είπαν στο Starlink να μπλοκάρει τις ρωσικές πηγές ειδήσεων. Δεν θα το πράξουμε εκτός αν μας απειλήσουν με όπλο. Συγγνώμη που είμαι υπερασπιστής του ελεύθερου λόγου», έγραψε συγκεκριμένα.

Συμπληρώνοντας σε δεύτερη ανάρτηση του πώς η Starlink μάχεται ενάντια στην παρεμπόδιση του σήματος internet, δηλώνοντας «Η SpaceX έδωσε ξανά προτεραιότητα στην άμυνα του κυβερνοχώρου και στην αντιμετώπιση της παρεμβολής σήματος. Κάτι που πιθανό να προκαλέσει μικρές καθυστερήσεις στο Starship & Starlink V2»

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση