ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Vest και ασορτι maxi φούστα, sneakers και mini τσάντα ώμου
 

Chris Hemsworth: Πώς ανακάλυψε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες για Αλτσχάιμερ;

Όλα όσα αποκάλυψε στο Vanity Fair

Μαρία Σάββα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο χολιγουντιανός ηθοποιός της Μarvel, Chris Hemsworth, στο Vanity Fair, έκανε αρκετές αποκαλύψεις για τον εαυτό του. Μεταξύ αυτών ήταν και η ανακάλυψη ότι ίσως έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του, Αλτσχάιμερ. Κάτι που ανακάλυψε όταν ξεκίνησε την σειρά Limitless, από την οποία έμαθε ότι έχει δύο αντίγραφα γονιδίου APOE4, ένα από τον κάθε γονέα του. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι έχει γενετική προδιάθεση να εμφανίσει Αλτσχάιμερ.

«Οι περισσότεροι θέλουμε να αποφεύγουμε τις συζητήσεις γύρω από τον θάνατο. Όμως, κάποιοι δείκτες μας φανερώνουν τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουμε και τότε, εισερχόμαστε στην πραγματικότητα της θνησιμότητας», αποκάλυψε ο ηθοποιός στο Vanity Fair προσθέτοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο ίδιος έπρεπε να κάνει διάφορες αιματολογικές εξετάσεις μαζί με κάποια άλλα τεστ. «Έπρεπε να μου πουν τα αποτελέσματα στην κάμερα και μετά να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Ενώ ο ίδιος είχε την επιλογή η ανακοίνωση να μην γίνει live, επέλεξε να το προβάλει γιατί θεώρησε πως ο κόσμος έπρεπε να ενημερωθεί μέσα από τη δική του προσωπική ιστορία χωρίς όμως να θέλει να γίνει «νούμερο ένα θέμα στα tabloid».

«Σκέφτηκα, αν αυτό είναι ένα κίνητρο για να φροντίσουν οι άνθρωποι καλύτερα τον εαυτό τους και να καταλάβουν ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν, τότε εξαιρετικά. Η ανησυχία μου ήταν ότι δεν ήθελα να το εκμεταλλευτώ, να το δραματοποιήσω υπερβολικά», είπε ο Hemsworth σχολιάζοντας επίσης ότι «Δεν θα έπαιζα ποτέ με την ενσυναίσθηση των άλλων, ούτε θα μιλούσα για ένα τέτοιο θέμα, απλά και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Είναι αποδεκτό πλέον να μιλάμε για την υγεία, περισσότερο από ό,τι ήταν παλιά. Υπάρχει πλέον η γνώση και η μεταφορά της γνώσης».

«Συχνά μιλάω ολλανδικά, αγγλικά, σκέφτομαι δικές μου λέξεις. Νιώθω ότι η μνήμη μου καθημερινά χειροτερεύει. Δεν ξέρω αν είναι ένα φαινόμενο placebo ή αν όντως, συμβαίνει. Ίσως είναι η δικαιολογία μου τώρα», είπε στην συνέχεια γελώντας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση