
Μαρία Σάββα
Η Άννα Βίσση έγραψε ιστορία με τις δύο μεγάλες συναυλίες της στο Καλλιμάρμαρο, που αποτέλεσαν σταθμό στην πορεία της. Το εμβληματικό στάδιο πλημμύρισε από κόσμο για δύο συνεχόμενες βραδιές, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 130.000 θεατές που έσπευσαν να την απολαύσουν ζωντανά, σε μία γιορτή γεμάτη μουσική και συγκίνηση.
Η εμπορική επιτυχία των συναυλιών ήταν εντυπωσιακή. Τα εισιτήρια, που κυμάνθηκαν από 20 έως 120 ευρώ, είχαν ως «πρωταγωνιστές» εκείνα της μεσαίας κατηγορίας, ενώ τα συνολικά έσοδα υπολογίζεται πως άγγιξαν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη και μετά την αφαίρεση των εξόδων παραγωγής, τα οποία έφτασαν περίπου τις 600.000 ευρώ, το καθαρό κέρδος θα μπορούσε να αγγίζει τα 4,4 εκατομμύρια – ποσό που ενδέχεται να είναι το υψηλότερο που έχει αποκομίσει ποτέ η κορυφαία ερμηνεύτρια από συναυλιακή της εμφάνιση.
Ωστόσο, η αξία των συγκεκριμένων εμφανίσεων δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική τους διάσταση. Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, στηρίζοντας παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Με αυτόν τον τρόπο, η Βίσση συνδύασε την ψυχαγωγία με την κοινωνική προσφορά, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον δεσμό της με το κοινό που τη στηρίζει εδώ και δεκαετίες.