ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φόρεμα με βολάν και cowgirl μπότες σε ροζ χρώμα
 

Bασιλιάς Κάρολος: Το tea party για τα 75α γενέθλιά του

Το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του πρίγκιπα Harry.

Μαρία Καραμάνου

Σήμερα 14 Νοεμβρίου, ο Βασιλιάς Κάρολος γιορτάζει τα 75α του γενέθλια με μια ημέρα γεμάτη συναισθηματικές στιγμές και δράσεις αλτρουιστικής φύσης. Η παρουσία των αγαπημένων του ανθρώπων, ένα πάρτι τσαγιού και μια σειρά από φιλανθρωπικές ενέργειες συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα της ημέρας.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ θα φωτίζεται από τελετουργικούς χαιρετισμούς με όπλα, δηλώνοντας τη σημασία της στιγμής. Όμως, η έμφαση δίνεται στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να αντιμετωπίσουν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η επισιτιστική κρίση.

Στον Πύργο του Λονδίνου, οι εκδηλώσεις θα είναι δημόσιες, ενισχύοντας τη σχέση του βασιλικού οίκου με τον λαό. Η επιλογή να μην δοθεί έμφαση σε λαμπερά πάρτι, αλλά να αφιερωθεί στην ευαισθησία και την αλληλεγγύη είναι συνεπής με τη φιλανθρωπική προσπάθεια για την καταπολέμηση της επισιτιστικής κρίσης.

Στο τέλος της ημέρας, ένα ιδιωτικό δείπνο θα φιλοξενήσει τα μέλη της οικογένειας και λίγους εκλεκτούς φίλους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα οικειότητας και ζεστασιάς. Έτσι, ο Βασιλιάς Κάρολος γιορτάζει όχι μόνο τη ζωή του αλλά και τη δυνατότητα να συμβάλει στην ευημερία της κοινωνίας του.

Παρότι ο πρίγκιπας Harry δεν θα παρευρεθεί προσωπικά, αναφέρεται ότι θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα του, δίνοντας έναν ειλικρινή χαιρετισμό για τα γενέθλια. Το τηλεφώνημα αυτό θεωρείται «κλαδί ελιάς» μετά από προηγούμενες πληροφορίες που έλεγαν ότι δεν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του πρίγκιπα και του βασιλιά σχετικά με τους εορτασμούς.

Η κεντρική στιγμή των γενεθλίων θα είναι η έναρξη του «Coronation Food Project» του Καρόλου. Αυτό το εγχείρημα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της επισιτιστικής κρίσης, συνδυάζοντας τη διανομή πλεονάζοντων τροφίμων με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο Βασιλιάς Κάρολος τονίζει τη σημασία της δράσης αυτής, καθώς εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια. Με αυτό το έργο, επιδιώκεται η δημιουργία κόμβων διανομής για να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε τα 75α γενέθλιά του με ένα tea party στο Highgrove, παρέα με άλλα άτομα της ίδιας ηλικίας. Στο πλαίσιο των εορτασμών, προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδηλώσεων για την 75η επέτειο οργανώσεων όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Σε μια δεξίωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, 400 νοσοκόμες και μαίες θα τιμηθούν για το σημαντικό τους έργο.

Παρέα με καλεσμένους, έπινε τσάι, δείπνησε, άκουσε μουσική και συζήτησε, δείχνοντας ευδιάθετη διάθεση. Στο Orchard Room, πείραξε παιχνιδιάρικα έναν καλεσμένο και ανέφερε ότι συντηρείται με ένα γεύμα την ημέρα.

Στη συνέχεια, έκοψε την τούρτα των γενεθλίων, μια τριώροφη διακοσμημένη με ένα στέμμα, συμβολίζοντας τον ρόλο του. Κατά τη διάρκεια της τελετής, προτείνει στους καλεσμένους να πάρουν «σακούλες για σκυλάκια», ένας όρος που σημαίνει να παίρνεις το φαγητό που περίσσεψε για το σπίτι και να μην το πετάς.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν με ένα ιδιωτικό πάρτι στο Clarence House, συνεχίζοντας μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις για τα γενέθλια του βασιλιά.

Σε ηλικία 75 ετών, ο βασιλιάς Κάρολος κατατάσσεται ως ο έκτος μακροβιότερος Βρετανός μονάρχης. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει να αναδείξει τη συνδεσιμότητα της μοναρχίας με τη σύγχρονη βρετανική κοινωνία και να προβάλει τη σημασία της συμμετοχής σε κοινωνικές δράσεις και φιλανθρωπίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος, πραγματοποίησε τρεις επισκέψεις στο εξωτερικό και δεσμεύτηκε να ανοίξει τα βασιλικά αρχεία για έρευνα σχετικά με τις σχέσεις του στέμματος με τη δουλεία και εξέφρασε λύπη για πράξεις βίας κατά των Κενυατών κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για ανεξαρτησία.

Παρά τη σταθερή βασιλεία του, ο Κάρολος πρέπει ακόμα να διαμορφώσει ένα σαφές όραμα για το μέλλον της μοναρχίας, σύμφωνα με ιστορικούς. Η μοναρχία βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή, περνώντας από τη μεταβατική περίοδο της αμφισβήτησης της αυθεντίας σε νέους τρόπους αμφισβήτησης. 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση