ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ cotton φόρεμα και sneakers
 

Αυτό είναι το στόρι του διάσημου, πλέον, ''Bella Ciao''

Ανάμεσα στα pop hits του καλοκαιριού, ένα άλλο πολύ διαφορετικό τραγούδι κατέκλυσε τα playlists, τις συναυλίες και τα Insta Stories. Αυτό το τραγούδι λέγεται ''Bella Ciao'' και το ανακάλυψε ο κόσμος όλος από το άλλο χιτ της εποχής, το ''La Casa de Papel'' της επιτυχίας του Netflix, made in Spain. 

Άλλοι φυσικά το άκουσαν στα beach bars και πλέον θεωρούν πως από αυτά έγινε viral. Φυσικά αυτό δεν ισχύει.

Από πού να αρχίσουμε; 

To ''La Casa de Papel'' είναι μια Ισπανική σειρά όπου οκτώ άνθρωποι εισβάλλουν στο νομισματοκοποιείο της Μαδρίτης για να εκτυπώσουν 2.8 δισεκατομμύρια ευρώ, υπό τις οδηγίες του Καθηγητή. Το Netflix ανέλαβε την παγκόσμια προβολή της σειράς, με το όνομα ''Money Heist'' ξεκινώντας από τις αρχές του 2018. Σιγά-σιγά η σειρά άρχισε να αποκτά κοινό, και με την κυκλοφορία των νέων επεισοδίων των Απρίλιο, το φαινόμενο έγινε ακόμα πιο έντονο. 

Αποτέλεσμα ήταν όλοι να τραγουδούν ''Bella Ciao'', που ακούστηκε για πρώτη φορά όταν o Moscow καταφαίρνει να ανοίξει το τούνελ μέσα από το οποίο θα βγάλουν τα χρήματα. Η σκηνή που το έκανε διάσημο, ωστόσο, είναι άλλη. O Καθηγητής και ο Berlin τραγουδούν το κομμάτι και αμέσως μας μένει στο μυαλό. 

 

Μάλιστα, η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη, που κυκλοφόρησε σε μορφή remix από τον Hugel. 

Το ''Bella Ciao'', για να λέμε την αλήθεια, είναι ένα λαϊκό Ιταλικό τραγούδι που υιοθετήθηκε ως αντιφασιστικός ύμνος από τους Ιταλούς και την Ιταλική αντίσταση κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη διασκευή αυτή οι στίχοι του τραγουδιού εξυμνούν τον απελευθερωτικό αγώνα των παρτιζάνων και τον ηρωικό τους θάνατο. Η πρώτη εκδοχή του τραγουδιού, που ακούστηκε πρώτη φορά το 1906, ήταν μια μορφή αντίδρασης των εργατών για τα αφεντικά τους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
la casa de papel  |  bella ciao  |  tokyo  |  netflix  | 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση