ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: tailored παντελόνι και chunky πλεκτό
 

Αυτό είναι το νέο νόμισμα της Βρετανίας με το πορτρέτο του Βασιλιά Κάρολου

Η νέα συλλογή νομισμάτων με το πορτρέτο του Βασιλιά Κάρολου

Μαρία Σάββα

Η Βρετανία μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έπρεπε να ξεκινήσει την διαδικασία αλλαγής νομίσματος, βάζοντας πάνω σε αυτά το πορτρέτο του γιού της και νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασίλειου, Βασιλειά Κάρολου Γ’.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, το οποίο δημιουργούσε για περισσότερα από 1100 χρόνια, ανάφερε ότι, «Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Καρόλου Γ' που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'».

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της

Η νέα συλλογή νομισμάτων δημιουργήθηκε από τον γνωστό γλύπτη, Martin Jennings, κρατώντας «ζωντανή» την παράδοση στην οποία το πρόσωπο του είναι στραμμένο στα αριστερά, όπως ακριβώς αποβάλλει το πρωτόκολλο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο πορτρέτο του ο Κάρολος δεν φοράει στέμμα και όπως αναφέρει το AP, στην επιγραφή του γράφει, «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Mint (@royalmintuk)

Στις 3 Οκτωβρίου, θα κυκλοφορήσει μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων, «για να σηματοδοτήσει αυτή την συγκλονιστική στιγμή στην βρετανική ιστορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση