ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φόρεμα με βολάν, denim σακάκι και sneakers
 

Τo κοινό που είχαν οι συλλογές του YSL και Balenciaga για τη σεζόν Fall 2023

Επηρεασμένοι από την ίδια άκρως διαχρονική τάση, προσαρμόζοντας την ωστόσο στα μέτρα τους.

Ριάνα Στυλιανού

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, πιο συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου, παρακολουθήσαμε την εκθαμβωτική συλλογή του Γαλλικού οίκου Yves Saint Lauren, η οποία παρουσιάστηκε κάτω από τον Πύργο του Eiffel. Οι δημιουργίες που ξεπρόβαλλαν η μία μετά την άλλη στην χρυσή μοκέτα που οριοθετούσε την πολυτελείς διάθεση της πασαρέλας, μάς άφησαν πραγματικά άφωνους.

Θα μπορούσαμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις «θρίαμβος», «επικό» και «εντυπωσιακό» για να περιγράψουμε το εν λόγω show. Κύρια τάση που διαμόρφωσε τις νέες δημιουργίες του οίκου ήταν το extra wide shoulder trend, το οποίο ήταν κυρίαρχο στα περισσότερα looks. Συνδυασμοί που συνθέταν πολλές από τις εμφανίσεις που είδαμε, ήταν blazers με εξαιρετικά φαρδιούς ώμους και pencil φούστες να φέρουν την ισορροπία πίσω σε αυτά.

Δερμάτινα σακάκια σε στυλ bomber και όχι μόνο ολοκλήρωναν τις εμφανίσεις των μοντέλων, παλτά με το ίδιο στοιχείο έφεραν ένα εξαιρετικά dramatic element στην πασαρέλα, ενώ πάνω από αυτά είχαν τοποθετηθεί μανδύες πολλών μέτρων για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Λίγες μέρες μετά λοιπόν, παρουσίασε και ένας άλλος οίκος τη συλλογή του, η οποία φαίνεται να ήταν εμπνευσμένη από το ίδιο διαχρονικό trend που είδαμε πρώτα στο YSL Show.

O λόγος για τον Balenciaga, ο οποίο οίκος πόνταρε επίσης στους extra wide ώμους, δημιουργώντας blazers με σούπερ long μανίκια, παλτά και φορέματα.

Ο Balenciaga πήρε ωστόσο την τάση ένα βήμα παραπέρα διαμορφώνοντάς την στα δικά του μέτρα, δημιουργώντας pieces με τους ώμους να είναι εν μέρη παραμορφωμένοι και να δίνουν όγκο προς τα πάνω και όχι στα πλάγια.

Το εμβληματικό UFO vibe του οίκου ήταν και σε αυτή τη συλλογή ιδιαίτερα αισθητή.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι και άλλα fashion houses επηρεάστηκαν από την κομψότητα των wide shoulders, όπως για παράδειγμα ο Givenchy.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση