ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Κλείνει το Grand Palais στο Παρίσι

Θεωρείτε κάτι σαν “σπίτι” για τον γαλλικό οίκο

Ριάνα Στυλιανού

Περίπου μέχρι τα τέλη της χρονιάς, το Grand Palais κλείνει τις πύλες του για λόγους ανακαίνισης, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι.

Τα έξοδα ανακαίνισης του κτιρίου που χρονολογείτε από το 1900 θα αναλάβει ο Δήμος του Παρισιού και η Chanel, όπου από το 2006, θεωρείτε κάτι σαν “σπίτι” για τον γαλλικό οίκο. Το 2006 ο Karl Lagerfeld παρουσίασε την πρώτη του επίδειξη για τον γαλλικό οίκο στο Grand Palais και από τότε το κτίριο συνδέετε αυτόματα με την επωνυμία.

Ο σχεδιαστής είχε δηλώσει πώς το Grand Palais τον είχε εντυπωσιάσει πολύ ως παιδί. "Είδα το Grand Palais για πρώτη φορά σε παιδική ηλικία, όταν γινόταν εκεί μια έκθεση αυτοκινήτου, ενώ μία από τις πιο αγαπημένες αναμνήσεις μου είναι μια παράσταση των μπαλέτων Maurice Bejart που είχα παρακολουθήσει σ’ αυτόν τον εξαιρετικό χώρο", είχε πει ο Lagerfeld.

Το Grand Palais θα δώσει τη θέση του σε μια προσωρινή κατασκευή που θα φιλοξενήσει τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις αλλά και τις επιδείξεις της Chanel.

10.000 τετραγωνικά μέτρα έχει έκταση αυτή η νέα κατασκευή, η οποία σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte και βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως, ένα γιγαντιαίο πάρκο που καταλήγει στο πιο γνωστό αξιοθέατο του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Grand Palais (@le_grand_palais) στις

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Grand Palais  |  Chanel  |  μόδα  |  fashion

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση