ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Στεγνό Καθάρισμα: Μάθετε πως να φρεσκάρετε τα ρούχα σας

Τα 5 απλά βήματα που θα σας γλιτώσουν και χρόνο αλλά και χρήματα.

Μαρία Καραμάνου

Όταν συχνά πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο, υπάρχει ο κίνδυνος να υποβαθμίσουμε την ποιότητα και την υφή τους, παρά το γεγονός ότι η καθαριότητα είναι σημαντική. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές όταν η ετικέτα των ρούχων αναγράφει "μόνο στεγνό καθάρισμα".

Ας εξετάσουμε τι ακριβώς είναι αυτό το "στεγνό καθάρισμα":

Το στεγνό καθάρισμα δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται αρχικά. Αντίθετα με την ονομασία του, δεν περιλαμβάνει πραγματικά τη χρήση στεγνωτηρίου. Αντί αυτού, χρησιμοποιεί ένα ειδικό διαλυτικό και απολυμαντικό χημικό που λέγεται περχλωροαιθυλένιο. Αυτό το χημικό καθαρίζει τα ρούχα απομακρύνοντας τους ρύπους και τα λίπη. Γενικά, οποιαδήποτε μέθοδος καθαρισμού που δεν χρησιμοποιεί νερό για τον καθαρισμό των ρούχων, ονομάζεται "στεγνό καθάρισμα".

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τα ρούχα σας μόνες στο σπίτι μέσω της διαδικασίας του στεγνού καθαρίσματος;

Βήμα 1: Προετοιμασία για το στεγνό καθάρισμα
Ξεκινήστε με την προετοιμασία για τη διαδικασία του στεγνού καθαρίσματος. Θα χρειαστείτε μια πετσέτα, λίγο χλιαρό νερό (χωρίς να μουσκεύουμε τα ρούχα) και ένα ήπιο απορρυπαντικό που είναι κατάλληλο για ευαίσθητα ρούχα. Είστε έτοιμες να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Βήμα 2: Αντιμετώπιση λεκέδων
Αν παρατηρήσετε λεκέ στο ρούχο σας, μην ανησυχείτε. Πάρτε μια καθαρή πετσέτα και προσπαθήστε να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο του λεκέ, χωρίς να τον τρίβετε. Έπειτα, χρησιμοποιήστε ένα αφαιρετικό λεκέδων σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. Προσπαθήστε να μην τρίβετε υπερβολικά τον λεκέ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ύφασμα.

Βήμα 3: Καθαρισμός με το πλυντήριο
Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο, μπορείτε να εκτελέσετε τη διαδικασία του στεγνού καθαρίσματος με απλά βήματα. Πρώτα απ' όλα, τοποθετήστε τα ρούχα σας μέσα σε ένα πλέγμα πλυντηρίου για να προστατεύσετε τα ευαίσθητα υφάσματα. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα ήπιο απορρυπαντικό κατάλληλο για ευαίσθητα ρούχα στη θήκη του πλυντηρίου. Επιλέξτε τον κύκλο πλύσης που είναι κατάλληλος για ευαίσθητα ρούχα. Αφήστε το πλυντήριο να ολοκληρώσει τον κύκλο του και... έτοιμο. Έχετε μόλις πραγματοποιήσει το δικό σας στεγνό καθάρισμα στο σπίτι.

Βήμα 4: Αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν
Δεν απαιτείται στεγνωτήριο για αυτήν τη διαδικασία. Αφήστε τα ρούχα σας να στεγνώσουν απλά κρεμώντας τα ή τοποθετώντας τα επίπεδα, ώστε η φύση να κάνει το έργο της. Εάν επιθυμείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή για να ισιώσετε τα ρούχα και να αφαιρέσετε πιθανές οσμές.

Βήμα 5: Απολαύστε τη φρεσκάδα των ρούχων σας
Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα και καθαρά ρούχα χωρίς να χρειάζεται να τα πηγαίνετε πάντα σε καθαριστήριο. Το στεγνό καθάρισμα στο σπίτι είναι εύκολο και αποτελεσματικό, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε την αγαπημένη σας γκαρνταρόμπα πάντα φρέσκια και λαμπερή. Αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει να φροντίζετε τα ρούχα σας με ευκολία, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρόνο και χρήματα.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση