ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Σκούρο κόκκινο: Το χρώμα που θα ολοκληρώσει τις «Quiet Luxury» εμφανίσεις σας

Αυτό το φθινόπωρο δοκιμάστε να ταιριάξετε τα ρούχα της ντουλάπας σας με ένα ποτήρι κρασί Cabernet.

Μαρία Καραμάνου

Εάν θέλετε να είστε στυλάτοι αυτό το φθινόπωρο, δοκιμάστε να ενσωματώσετε το χρώμα του Cabernet στη γκαρνταρόμπα σας.

Ως συντάκτες μόδας, παρακολουθούμε πάντα προσεκτικά τις εξελίξεις στα ρούχα και τα στυλ, είτε πρόκειται για εμφανίσεις στα κόκκινα χαλιά είτε για τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020, αγκαλιάσαμε την απλότητα και τον ελάχιστο σχεδιασμό στον τρόπο που ντύνομας, αλλά όταν επέστρεψε η κανονικότητα, ακολουθήσαμε την τάση του "revenge shopping," προβαίνοντας σε έντονες αγορές και επιλέγοντας πολύχρωμα κομμάτια για την γκαρνταρόμπα μας.

Photo By @sofiarichiegrainge On Instagram

Σήμερα, παρατηρούμε μια αυξημένη ανάγκη να δείχνουμε την κοινωνική μας θέση, και αυτό εκφράζεται μέσω των λεπτομερών και στυλάτων επιλογών μας, ακόμη και μέσα από τον τρόπο που κρατάμε τις τσάντες μας. Φέτος το καλοκαίρι, παρατηρήσαμε πως όλοι προσπαθούσαν να αποπνέουν μια ήσυχη πολυτέλεια μέσα από την ενδυματολογική τους επιλογή - ένα εκλεπτυσμένο και κομψό στυλ, χωρίς υπερβολές, δεδομένου ότι η πραγματική πολυτέλεια δεν χρειάζεται να αναδεικνύεται.

Κάποιοι θα μπορούσαν να νομίσουν πως για να ακολουθήσουν αυτό το στυλ, θα χρειαζόταν να αγοράζουν ακριβά αντικείμενα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, όπως αποδεικνύουν διάφορα μαθήματα-οδηγοί στο TikTok με τον τίτλο "Looking Rich" που έχουν γίνει viral. Αν τα ακολουθήσετε, μπορείτε να επιτύχετε την επιθυμητή εμφάνιση χωρίς να αφήσετε άδειο το πορτοφόλι σας.

Photo By @hoskelsa On Instagram

Έχουμε ήδη επισημάνει ότι η παλέτα χρωμάτων για το στυλ της ήσυχης πολυτέλειας περιλαμβάνει τα μαύρο, λευκό, μπεζ και γκρι. Φέτος το φθινόπωρο, προσθέτουμε ένα ακόμη χρώμα σε αυτήν τη συλλογή, το σκούρο κόκκινο.

Το βαθύ, πλούσιο κόκκινο έχει δηλώσει δύναμη και πλούτο, υπογραμμίζοντας έτσι το "κοινωνικό καθεστώς". Στην αρχαία Ρώμη, αυτή την εκθαμβωτική απόχρωση προέκτειναν από τον μυρεξίτη, ένα σπάνιο κοχύλι από τη Μεσόγειο, το οποίο είχαν στην κατοχή τους οι ηγέτες και ο αυτοκράτορας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι καρδινάλιοι φορούν κόκκινους χιτώνες, ενώ οι αριστοκράτες επιλέγουν βελούδινους μανδύες σε αυτήν την αρχαιοπρεπή απόχρωση.

Photo By @katieholmes.team On Instagram

Επομένως, δεν είναι τυχαίο που αυτή η τάση επανέρχεται τώρα. Το κλασικό "looking rich" χρώμα της σεζόν είναι μια συγκεκριμένη απόχρωση του κόκκινου, γνωστή ως "χρώμα του κρασιού". Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτήν την απόχρωση στο στυλ σας; Μπορείτε να την προσθέσετε σε κλασικά και απλά ρούχα με μικρές δόσεις και έτσι θα δημιουργήσετε ένα σύμβολο πολυτέλειας στην εμφάνισή σας.

Photo By @dawn.tan On Instagram

Η δημοτικότητα αυτής της συγκεκριμένης απόχρωσης είναι τόσο υψηλή που ακόμα και ο οίκος Gucci έκανε πρόσφατα μια αλλαγή στο λογότυπό του στο Instagram, αντικαθιστώντας το εικονικό του λογότυπο με ένα φόντο σε σκούρο κόκκινο. Εσείς τι νομίζετε; Θα ενσωματώσετε αυτό το χρώμα στη δική σας γκαρνταρόμπα;

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση