ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Total white σύνολο με φόρμα και oversized hoodie
 

Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει την μόδα

Μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις

O νέος κορωνοϊός έχει πλέον χαρακτηριστεί ως πανδημία και έχει σημάνει συναγερμός ανά το παγκόσμιο. Πολλά έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό στα μέσα και πως να μη άλλωστε αφού είναι πραγματικά η νούμερο ένα είδηση. Ο κορωνοϊός επηρεάζει πολλούς τομείς ένας από αυτού και η βιομηχανία της μόδας.

Είναι γνωστό πλέον ότι ένα μεγάλο ποσοστό περίπου το 35% των luxury προϊόντων είτε κατασκευάζονται στην Κίνα είτε από Κινέζους τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Ο σχεδιαστείς Xuzhi Chen μίλησε στο ΒΒC για τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσει η μόδα εάν ο κορωνοϊός δεν περιοριστεί άμεσα. «Πιθανόν να μην έχουμε ρούχα να πουλήσουμε»

Εκτός από αυτό αεροδρόμια και χώρες έχουν λάβει τα μέτρα τους για να προστατευτούν από τον ιό κλείνοντας σύνορα για τους πολίτες της Κίνας και ακυρώνοντας πτήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα επερχόμενα fashion weeks σημαντικά άτομα του χώρου από την Κίνα να μην μπορέσουν να βρεθούν εκεί. Μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν αρχίσει ήδη να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα αυτό με βάση την τεχνολογία. Στο επερχόμενο fashion week του Μιλάνο θα παρέχεται live streaming για τα shows αλλά και αποκλειστικό backstage υλικό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης κάλυψή της.

Για να αντιμετωπιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο κορωνοϊός χωρίς να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην μόδα μεγάλα brand χρηματοδοτούν έρευνες ή στέλνουν βοήθεια στην Κίνα. H L' Oreal έχει ήδη δωρίσει για την βοήθεια της καταπολέμησης του ιού 720.000 δολάρια, η Swarovski 430.000, και η Estee Lauder και Shiseido από 290.000. O όμιλος LVMH έκανε προσφορά 2.3 εκατομμυρίων στον κινεζικό Ερυθρό Σταυρό και η Kering έδωσε ένα εκατομμύριο.

Μπορεί να φαίνεται χαζό κανείς να σχολιάζει τις επιπτώσεις που έχει ο ιός στην μόδα όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές όμως η συμβολή της μόδας στη παγκόσμια οικονομία είναι περίπου 2.3 τρισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο αν ο ιός περιοριστεί η κατάσταση θα είναι πλήρως αναστρέψιμη.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση