ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim κορσέ, λινό παντελόνι και παντόφλες
 

Ο Jonathan Anderson είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior

Όλα όσα γνωρίζουμε για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου

Μαρία Σάββα

Αυτό που αρχικά κυκλοφορούσε ως φήμη επιβεβαιώθηκε επισήμως: ο Jonathan Anderson είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Dior, αναλαμβάνοντας τις γυναικείες συλλογές prêt-à-porter, τις ανδρικές δημιουργίες και τις haute couture σειρές. Ο 40χρονος σχεδιαστής από τη Βόρεια Ιρλανδία γίνεται έτσι ο όγδοος couturier στην ιστορία του εμβληματικού οίκου.

Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως δημιουργικού ηγέτη του Dior θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου, με την παρουσίαση της ανδρικής συλλογής. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, αναμένεται να παρουσιάσει την πρώτη του γυναικεία ready-to-wear συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η Delphine Arnault, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Christian Dior Couture και κόρη του Bernard Arnault του ομίλου LVMH, εξήγησε την απόφαση με σαφήνεια: «Ένας CEO οφείλει να γνωρίζει πότε είναι η σωστή στιγμή για μια δημιουργική αλλαγή. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή». Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο πατέρας της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασης, δηλώνοντας: «Θεωρούμε πως ο Jonathan Anderson είναι ο πιο ταλαντούχος σχεδιαστής της γενιάς του».

Ο ίδιος ο Bernard Arnault επιβεβαίωσε αυτή τη θέση, χαρακτηρίζοντας τον Anderson «ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργικά ταλέντα της εποχής του» και προσθέτοντας πως η μοναδική του αισθητική θα είναι καθοριστική για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του Dior.

Η ανανέωση των σχεδιαστικών ομάδων δεν είναι τάση μόνο στον Dior. Ολόκληρη η βιομηχανία της μόδας βρίσκεται σε τροχιά αλλαγών: Chanel, Gucci, Balenciaga, Loewe, Bottega Veneta, Versace και Jil Sander καλωσορίζουν νέες δημιουργικές ηγεσίες σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας συνεχώς εξελισσόμενης αγοράς.

Ο Anderson, που ήδη δημιουργούσε εννέα συλλογές ετησίως για τον Loewe, θα αυξήσει την παραγωγικότητά του στον Dior, σχεδιάζοντας δέκα συλλογές τον χρόνο — δύο εκ των οποίων haute couture. Παράλληλα, θα παραμείνει επικεφαλής του οίκου JW Anderson, παρουσιάζοντας έξι ακόμη συλλογές ετησίως, ενώ συνεχίζεται και η συνεργασία του brand με το Uniqlo, προσθέτοντας άλλες δύο συλλογές κάθε χρόνο.

Με συνολικά 18 συλλογές ετησίως, ο Jonathan Anderson αναμένεται να γίνει ο πιο παραγωγικός σχεδιαστής της μόδας από την εποχή του Karl Lagerfeld. Μένει να φανεί αν θα αντεπεξέλθει στις υψηλές προσδοκίες. Η Delphine Arnault, πάντως, δεν έχει αμφιβολίες: «Έχει αποδείξει την ικανότητά του να συνδυάζει την εμπορική επιτυχία με την καλλιτεχνική καινοτομία, ενώ παράλληλα εμπνέει και καθοδηγεί τις ομάδες του με όραμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Fashion  |  dior  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  showbiz  |  μόδα  |  Creative Director

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση