ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Met Gala: Το dress code για το κόκκινο χαλί και οι φετινοί οικοδεσπότες

Οι τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις της θεματολογίας που φέρει τον τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ζωή Τουτουντζίδου

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης αποφάσισε ότι φέτος η έκθεση του The Costume Institute για την άνοιξη του 2023 θα εξετάσει το έργο του Karl Lagerfeld (1933–2019).

Εστιάζοντας στο στιλιστικό λεξιλόγιο του σχεδιαστή, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από γραμμές -αισθητικά θέματα που εμφανίζονται ξανά και ξανά- στη μόδα του από τη δεκαετία του 1950 έως την τελευταία του συλλογή το 2019, η έκθεση θα αναδείξει τη μοναδική μεθοδολογία εργασίας του σχεδιαστή.

Οι οικοδεσπότες της φετινής διοργάνωσης

Η μεγαλύτερη διοργάνωση της μόδας, που θα πραγματοποιηθεί την 1 Μάϊου, φέρει τον τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Οικοδεσπότες της μεγάλης αυτής βραδιάς θα είναι η Anna Wintour και η πρέσβειρα της Chanel, Penelope Cruz, η τραγουδίστρια Dua Lipa, η σεναριογράφος Michaela Coel και ο τενίστας Roger Federer.

Η προσέγγιση της θεματολογίας.

Σύμφωνα με την Vogue, οι καλεσμένοι θα μπορούν να προσεγγίσουν την θεματολογία με τους εξής τρεις τρόπους: η πρώτη και πιο αυθεντική προσέγγιση θα είναι οι καλεσμένοι να φορέσουν μια δημιουργία του σχεδιαστή από το παρελθόν. Στην δεύτερη προσέγγιση που παρουσιάζει ινστιτούτο οι καλεσμένοι θα μπορούν πραγματοποιήσουν μια πιο «σύγχρονη» εμφάνιση από τις τελευταίες δημιουργίες του σχεδιαστή από τη Chanel ή τον Fendi και τέλος, να ντυθούν όπως ο Karl Lagerfeld.

Παρόλο που η Vogue αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσει κανείς το θέμα, υπενθύμισε στους καλεσμένους ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η «πρωτοτυπία». Εμείς ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι η φετινή διοργάνωση μάς επιφυλάσσει για ακόμη μία χρονιά έντονες συγκινήσεις και μεγάλες στιγμές μόδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση