ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν για να μην καταστραφούν;

«Ο γενικός κανόνας είναι η αντικατάστασή τους αφότου έχουν φορεθεί λίγο πάνω από τις 180 φορές», δηλώνουν οι ειδικοί.

Μαρία Καραμάνου

Η Georgina Bibby, ειδική στην τεχνολογία εσωρούχων στο βρετανικό κατάστημα ρούχων Next, παρέχει συμβουλές για τη φροντίδα των σουτιέν:

1. Συχνότητα πλυσίματος: Σύμφωνα με την ειδική, ένας καλός γενικός κανόνας είναι να πλένετε το σουτιέν αφού το φορέσετε δύο έως τρεις φορές. Αυτό εξαρτάται από τις καθημερινές σας δραστηριότητες και τον βαθμό της χρήσης.

2. Αποθήκευση: Κατά την αποθήκευση, προσπαθήστε να μην συμπιέζετε υπερβολικά τα σουτιέν, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ελαστικότητα και τη μορφή τους. Αν είναι δυνατόν, αποθηκεύστε τα ανοικτά, ώστε να διατηρούν το σχήμα τους.

3. Καθαρισμός: Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή για τον καθαρισμό τους. Γενικά, χρησιμοποιείτε ήπια απορρυπαντικά και πλύνετε τα με το χέρι, αν είναι δυνατόν, για να παρατείνετε τη διάρκειά τους.

Η Georgina Bibby, συνιστά να αντικαθιστάμε τα παλιά σουτιέν με καινούργια μετά από περίπου 180 φορές που θα τα έχουμε φορέσει. Επίσης, παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να πλένουμε τα σουτιέν στο πλυντήριο, προτείνοντας να τα τοποθετούμε σε διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου, να επιλέγουμε ήπιο πρόγραμμα πλύσης με χαμηλή θερμοκρασία και να μην τα αφήνουμε να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο.

Από την άλλη, η Αυστραλή influencer Renee Hogan αναφέρει πως ο μέσος χρόνος κατοχής ενός σουτιέν από μια γυναίκα είναι περίπου 5,5 χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλές γυναίκες που διατηρούν το ίδιο εσώρουχο για πάνω από 20 χρόνια.

Αν προσέχουμε τον καθαρισμό και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής των εσωρούχων μας, μία μέθοδος πλυσίματος που είναι αρκετά αποτελεσματική για τον καθαρισμό είναι η εξής:

1. Χρήση σαμπουάν για μωρά: Το σαμπουάν για μωρά είναι ήπιο και κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετά ισχυρό για να αφαιρέσει λίπη ή λεκέδες από τα σουτιέν που προέρχονται από καλλυντικά ή ιδρώτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ειδικό απορρυπαντικό για εσώρουχα ή ευαίσθητα υφάσματα.

2. Αιθέρια έλαια: Η προσθήκη αιθέριων ελαίων μπορεί να προσθέσει ένα ευχάριστο άρωμα στα σουτιέν σας. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα, καθώς κάποια αιθέρια έλαια μπορεί να είναι ερεθιστικά για το δέρμα.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση