ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Η Bottega Veneta συναντά τον Gaetano Pesce

Ο σχεδιαστής δημιουργεί την πρώτη του τσάντα για τον οίκο μόδας.

newsroom must

Ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας, σχεδιαστής και εικαστικός Gaetano Pesce, εισέβαλε στον κόσμο της μόδας σε μια συνεργασία με τον οίκο Bottega Veneta. Σχεδίασε δύο τσάντες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά βουκολικά τοπία, βουνά και λιβάδια, και διαθέτουν έναν κόκκινο κούμπωμα που θυμίζει ανατέλλοντα ήλιο.

Η παρουσίαση των τσαντών έγινε στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου και ήδη έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού. Παρόλο που είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζει τσάντες, ο Pesce έχει πρωτοπορήσει στο χώρο του ριζοσπαστικού σχεδιασμού και είναι γνωστός για την καινοτομία και τη δημιουργικότητά του.

Σε δηλώσεις του για τη δημιουργία του, ο Pesce στο Dezeen αναφέρει ότι, «Είναι μια εικόνα που είναι αισιόδοξη, ενώ η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αισιόδοξη»

Ο σχεδιαστής στη συνέχεια, θέλοντας να περάσει το δικό του κοινωνικό μήνυμα για τον πόλεμο αναφέρει ότι, «Επειδή έχουμε τη Ρωσία να κάνει πόλεμο στην Ουκρανία και παίρνουν την ελευθερία από μέρη όπου υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία. Έτσι, σε αντίθεση με αυτό, μπορούμε να σχεδιάσουμε κάτι που είναι θετικό, κάτι που είναι ένα μήνυμα για το μέλλον».

Η πρώτη τσάντα, η οποία ονομάζεται My Dear Mountains, προέκυψε από την ομώνυμη εγκατάσταση που σχεδίασε ο Pesce για το Aspen Art Museum. Η τσάντα αυτή διαθέτει ένα μοτίβο που αποτελείται από δύο πανύψηλα βουνά και έναν ήλιο που ξεπροβάλλει πίσω τους. Το μοτίβο αυτό υλοποιήθηκε με τη χρήση της τεχνικής ύφανσης δέρματος intrecciato, η οποία αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικές υπογραφές του οίκου Bottega Veneta. Ενώ, τα χρώματα εφαρμόστηκαν με αερογράφο. Η μικρή λεπτομέρεια της τσάντας είναι τα μικροσκοπικά στολίδια σε σχήμα δέντρου προεξέχουν από το λουρί της σαν αιχμές.

Photo By bottegaveneta.com 

Από την άλλη πλευρά, η My Dear Prairies είναι μια τσάντα με κρόσσια που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με λόφους καλυμμένους με γρασίδι. Η τσάντα χρησιμοποιεί μια περίπλοκη τεχνική βελονάκι και δέρμα σε επτά διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου.

Photo By @gaetano.pesce On Instagram

Photo By @gaetano.pesce On Instagram

Οι δύο τσάντες της Bottega Veneta παρουσιάστηκαν σαν μέρος μιας εγκατάστασης με τίτλο Vieni a Vedere. Η εσωτερική περιοχή της μπουτίκ καλύφθηκε με φύλλα υφάσματος καλυμμένα με ρητίνη, και η εγκατάσταση έδωσε την εντύπωση μιας σπηλαιώδους σπηλιάς, με ξυλόγλυπτα στον τοίχο που μοιάζουν με σπηλαιογραφίες. Ο σχεδιαστής, Gaetano Pesce, σχεδίασε την εγκατάσταση με σκοπό να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στον σχεδιασμό της τσάντας, η οποία θα παίρνει στοιχεία από τη μορφή άλλων αντικειμένων, ανθρώπων ή ζώων, αντί να ακολουθεί τα αναμενόμενα σχήματα. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκει να προωθήσει τον σχεδιασμό της τσάντας σε νέες κατευθύνσεις και να δημιουργήσει κάτι πιο δημιουργικό και πρωτότυπο.

Σε δηλώσεις του για τον χώρο παρουσίασης, ο Pesce τόνισε ότι, «Το σπήλαιο είναι η αρχή της αρχιτεκτονικής και οι τσάντες είναι η αρχή ενός νέου εικονιστικού σχεδιασμού», δήλωσε. «Διασχίζοντας το Montenapoleone, είδα εταιρείες που κατασκευάζουν τσάντες και είναι πολύ παραδοσιακές, όπως μια ορθογώνια τσάντα με ένα χερούλι - αυτό είναι όλο. Αλλά νομίζω ότι μια τσάντα, όπως και κάθε άλλο πράγμα, μπορεί να εκφράσει την πραγματικότητα», συνέχισε. «Πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει εξέλιξη στο σχεδιασμό. Διαφορετικά, συνεχίζουμε να κάνουμε πάντα το ίδιο πράγμα».

Ο Pesce έχει συνεργαστεί με την Bottega Veneta και στο παρελθόν, πιο πρόσφατα σχεδίασε ένα εντυπωσιακό σετ ρητίνης για την επίδειξη του brand την Άνοιξη Καλοκαίρι 2023 στο Μιλάνο. Το σετ αποτελούνταν από 400 μοναδικές καρέκλες, και η εγκατάσταση ήταν στροβιλώδης, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και το μεράκι του σχεδιαστή στη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων και αντικειμένων που αποπνέουν μια αίσθηση μοναδικότητας και πρωτοτυπίας.

Photo By @gaetano.pesce On Instagram

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
botegga veneta  |  gaetano pesce  |  new bags  |  bags  |  fashion  |  news  |  μόδα  | 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση