
Μαρία Καραμάνου
Ο Matthieu Blazy κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως δημιουργικός διευθυντής της Chanel όχι με μια κραυγαλέα αλλαγή, αλλά με μια βαθιά, ουσιαστική επιστροφή στην καρδιά του οίκου. Η πρώτη του καμπάνια για τη σεζόν Άνοιξη 2026 τοποθετείται στη Villa La Pausa, την εμβληματική κατοικία της Gabrielle «Coco» Chanel στη Γαλλική Ριβιέρα, έναν χώρο φορτισμένο με ιστορία, τέχνη και προσωπικές στιγμές της ιδρύτριας του brand.
CHANEL SS26 shot by Alec Soth at La Pausa pic.twitter.com/aOHjVhtY6b
— L (@lusmnr) January 21, 2026
Χτισμένη το 1928 στο Roquebrune-Cap-Martin, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία, η La Pausa υπήρξε για την Coco κάτι πολύ περισσότερο από ένα εξοχικό. Ήταν καταφύγιο, τόπος περισυλλογής και δημιουργικό εργαστήρι, όπου φιλοξενήθηκαν εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα όπως ο Salvador Dalí, ο Luchino Visconti και η Colette. Εκεί γεννήθηκαν ιδέες, φιλίες και μια αίσθηση ελευθερίας που καθόρισε το πνεύμα της Chanel.
For his first CHANEL campaign, Matthieu Blazy returns to La Pausa, Coco Chanel’s 1928 Riviera retreat. Shot by Alec Soth, Spring 2026 unfolds through a carefree cast, capturing memory, artistry, and modern ease inside the restored villa pic.twitter.com/PLGvMb5qAt
— art8amby (@art8amby) January 21, 2026
Η επιλογή αυτού του χώρου για την πρώτη καμπάνια του Blazy μόνο τυχαία δεν είναι. Αντί να «σβήσει» το παρελθόν, επιλέγει να συνομιλήσει μαζί του. Ο φακός του Alec Soth αποτυπώνει με κινηματογραφική ευαισθησία την ανεπιτήδευτη, σχεδόν οικεία ατμόσφαιρα της βίλας, μοντέλα που κινούνται ελεύθερα, γελούν, σκαρφαλώνουν σε ελιές, ξαπλώνουν στο κρεβάτι της Coco.
CHANEL SS26 shot by Alec Soth at La Pausa pic.twitter.com/TYcfWzcXQZ
— L (@lusmnr) January 21, 2026
Στην καμπάνια πρωταγωνιστούν οι Awar Odhiang, Bhavitha Mandava, Loli Bahia, Aditsa Berzeniia και Marta Freccia, μαζί με τις Trinidad Castaño, Waleska Gorczevski, Noor Khan, Latahlia Hickling, Josephen Akuei, Xiuli Jiang και Cathy Simmons. Πρόσωπα που εκπέμπουν αυθεντικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Awar Odhiang έκλεισε χορεύοντας την πρώτη του επίδειξη για τη Chanel, ενώ η Bhavitha Mandava έγινε viral ανοίγοντας το Métiers d’Art show στη Νέα Υόρκη.
CHANEL SS26 shot by Alec Soth at La Pausa pic.twitter.com/CO6LNGve7r
— L (@lusmnr) January 21, 2026
Η σκηνή με το σκαρφάλωμα στην ελιά αποτελεί άμεση αναφορά σε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Coco Chanel, όπου τη βλέπουμε να παίζει ανέμελα στο ίδιο σημείο.
Ο ίδιος ο οίκος περιγράφει την καμπάνια ως μια «συνομιλία» ανάμεσα στον Matthieu Blazy και την Coco Chanel. Έναν διάλογο που εκφράζεται μέσα από ανδρόγυνη ραπτική, αυστηρές αλλά ελεύθερες γραμμές, πλούσια διακοσμημένα σύνολα ημέρας και κομψά βραδινά looks. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Chanel: «Περιστρέφεται γύρω από την αγάπη, την ελευθερία και την κίνηση. Όλα έχουν σχεδιαστεί για να παίζονται, να συνδυάζονται και να επανεφευρίσκονται».


















