ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized top και cycling παντελονάκι
 

7 tips για να κάνεις το ξεκαθάρισμα γκαρνταρόμπας παιχνίδι

Οι συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Ριάνα Στυλιανού

Mε το ξέσπασμα της πανδημίας που επικρατεί ανά το παγκόσμιο να μας έχει αναγκάσει σε απομόνωση, ίσως είναι μια ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα στην ντουλάπα μας έτσι ώστε να νιώσουμε παραγωγικές και να εκμεταλλευτούμε τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες της οργάνωσης και της τακτοποίησης.

Είναι γεγονός πως η ακαταστασία και το χάος εμποδίζει την επιτυχία και τη γαλήνη στη ζωή μας. Πρέπει να ξεκαθαριστεί για να μπει ολόκληρη η ζωή μας σε τάξη.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε την εκκαθάριση της γκαρνταρόμπας σας που τόσο καιρό κάνατε postpone, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που αν έχετε στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια του ξεκαθαρίσματος θα γίνει η διαδικασία.. Παιχνιδάκι!

Κράτησε μόνο τα κομμάτια που σε κάνουν να νιώθεις καλά αυτή τη στιγμή
Όταν ξεκαθαρίζεται την ντουλάπα σας αξίζει να δώσετε προτεραιότητα σε εκείνα τα κομμάτια που απλά σας κάνουν να νιώθετε καλά φορώντας τα. Καλά ακούσατε, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεφορτωθείτε αυτό το τζιν που deep down ελπίζατε πως θα σας κάνει ή το φόρεμα που η μητέρα σας, σας ανάγκασε να αγοράσετε. Ακόμα και το 13ο πλεκτό που σου έφτιαξε η γιαγιά σας... Αν δεν το φοράτε, please.. Ξεφορτωθείτε το.

Εφάρμοσε τον κανόνα των 3 ετών
Οι τάσεις σχεδόν πάντοτε επανέρχονται. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε φορέσει μέσα σε 3 χρόνια τότε είναι πολύ πιο πιθανό να μην το ξαναφορέσετε ποτέ. Facts

Αξιοποίηστε στο μάξιμουμ την αποθήκευση σας
Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό, μπορεί να υπάρχουν κάποια κομμάτια που δεν μοιάζουν σωστά για την τρέχουσα σεζόν, αλλά δεν θέλεις να τα αποχωριστείς ακόμα. Θα συνιστούσαμε να τα συσκευάσεις προσεκτικά σε λεπτό χαρτί ή σε συσκευασία κενού αέρα για να τα ανασύρεις αργότερα. Put them away και αξιοποίησε τον χώρο που έχεις με τα ρούχα που θα φοράτε στην current εποχή.

Μην πετάξετε τα ανεπιθύμητα κομμάτια
Probably.. αυτονόητο, αλλά όσο είναι δυνατόν, αποφύγετε να πετάτε τα ανεπιθύμητα σας ρούχα. Υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες και πρωτοβουλίες αυτές τις μέρες για να σας βοηθήσουν να τα διαχειριστείτε και να τα ξεφορτωθείτε, είτε πρόκειται για ανακύκλωση ενδυμάτων, για site μεταπώλησης όπως το Depop ή Shpock, για φιλανθρωπίες ή ακόμα και απλά για να κάνεις μια πώληση μέσω Whatsapp στους φίλους σου. Έτσι, δεν υπάρχει δικαιολογία, πραγματικά. Don't waste it.

Τake notes
Η διαδικασία του ξεκαθαρίσματος, μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις μερικές σημειώσεις για το πού βρίσκονται τα κενά στην ντουλάπα σου. Μερικές φορές χρειάζεται να βάλεις ό, τι έχεις και δεν έχεις επάνω στο κρεβάτι για να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις στην κατοχή ένα δυσανάλογο αριθμό μαύρων φορεμάτων και ένα μόνο T-shirt για παράδειγμα. Χρησιμοποίησε αυτήν τη λίστα για να ενημερώσεις τις επόμενες αγορές σου και να βεβαιωθείς ότι αγοράζεις μόνο τα κομμάτια που πραγματικά χρειάζεσαι. Πάνω από όλα πρέπει να ψωνίζουμε με sustainable συνείδηση, οπόταν μειώστε την αγορά αχρείαστων κομματιών και επικεντρωθείτε σε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε.

Διπλώστε σαν επαγγελματίας shop assistant
Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές αναδιοργάνωσης της ντουλάπας που έχουμε συναντήσει είναι το δίπλωμα των ρούχο, με τέτοιο τρόπο που να θυμίζει πάγκο ενός πολυτελούς καταστήματος. Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο μα τόσο satisfying! Η μέθοδός αυτή σου επιτρέπει να βλέπετε τα πάντα στα συρτάρια σου, και όχι να κάνεις απλά στοίβες με αποτέλεσμα να ξεχνάς την ύπαρξη πολλών κομματιών που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου.

Φροντίστε τα ρούχα σας ανάλογα
Τέλος, είναι σημαντική η επέκταση της ζωής των κομματιών που είναι ήδη κρεμασμένα στη ντουλάπα σου. Είτε πρόκειται για ένα προσιτό τοπ των 20 ευρώ είτε για μια τσάντα σχεδιαστή των 300, φρόντισε σωστά τα υπάρχοντά σου για να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο με το να αντικαταστήσεις τα κουμπιά και τα φερμουάρ, μέχρι με το να αποφεύγεις τα συχνά πλυσίματα στα ευαίσθητα κομμάτια. Τα ρούχα σου θα σε ευχαριστούν για αυτό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
how to  |  clean up  |  wardrobe  |  clothes  |  tidy up  |  organize  |  7 tips  |  fashion

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X