ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Ο Kim Jones αναλαμβάνει την άδεια θέση του Karl Lagerfeld στην Fendi

Χαράζοντας μία νέα εποχή για τη μόδα, ο Βρετανός σχεδιαστής παίρνει τη σκυτάλη του καλλιτεχνικού διευθυντή στον ιταλικό οίκο Fendi.

Ριάνα Στυλιανού

Ο Kim Jones, το αγαπημένο παιδί της μόδας είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τις haute couture και ready-to-wear γυναικείες συλλογές του Ιταλικού οίκου Fendi. Η εγγονή του ιδρυτή του οίκου, Silvia Venturini Fendi, υποδέχτηκε τον Jones για να πάρει τη θέση που έμεινε κενή μετά τον θάνατο του θρυλικού Karl Lagerfeld, o οποίος διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής για το όικο, πάνω από 50 χρόνια.

Ταυτόχρονα ο σχεδιαστής, θα κρατήσει τη θέση του ως artistic director των ανδρικών συλλογών του οίκου Dior. Και κάπως έτσι ο Jones κατάφερε να διασφαλίσει μια θέση σε δύο από τους μεγαλύτερους οίκους του LVMH.

Στην πρώτη δήλωσή του, ο σχεδιαστής εξέφρασε την ευτυχία του για τη νέα του θέση και ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που του έδωσαν αυτή την ευκαιρία: "Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους Bernard Arnault, Pietro Beccari, Serge Brunschwig και Silvia Venturini Fendi γι' αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Το να δουλεύω για δυο τόσο επιφανείς οίκους είναι πραγματικά τιμή για μένα ως σχεδιαστής και το να γίνω μέλος του οίκου Fendi συνεχίζοντας παράλληλα τη δουλειά μου στις συλλογές Dior Men's είναι τεράστιο προνόμιο".

Στη συνέχεια, η Silvia Fendi ανάφερε στη δική της δήλωση: "Υποδέχομαι θερμά τον Kim, με τον οποίο με δένει βαθύς σεβασμός και φιλία. Ανυπομονώ να πάμε μαζί παρακάτω το σύμπαν του Fendi", ενώ μοιράστηκε κι ένα post με τα μηνύματα που αντάλλαξαν με τον Jones, όταν συμφώνησαν την ανάθεση του ρόλου.

Τέλος, ο, CEO του LVMH, Bernard Arnault δήλωσε: "Ο Kim Jones είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και από τότε που είναι μαζί μας, έχει αποδείξει, και συνεχίζει, ότι έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στους κώδικες και την κληρονομιά των οίκων του ομίλου LVMH, ενώ την ίδια στιγμή φέρνει αέρα ανανέωσης με μοντέρνα και θαρραλέα ματιά. Είμαι σίγουρος ότι στον οίκο Fendi το όραμά του και το πάθος του θα συμβάλουν τα μέγιστα για την επιτυχία των γυναικείων συλλογών".

Για τον Kim Jones, ο νέος του ρόλος στον οίκο Fendi είναι πρώτη επαφή με τα γυναικεία ρούχα, επομένως ο κόσμος ανυπομονεί να δει τη δημιουργικότητά του και σε αυτόν τον τομέα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fendi (@fendi) στις

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση