ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Εύκολη paella

Αθηνά Λοϊζίδου

Εύκολη paella με υλικά που έχουμε στον θάλαμο. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για να φτιάξουμε σε μπουφέ, που σίγουρα θα αρέσει στους καλεσμένους μας.

Υλικά
Για 4 μερίδες
45 ml sherry
½ κουταλάκι σαφράν
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
250 γρ. ρύζι για ριζότο
500 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε μια μερίδα υγρό ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. μικρές γαρίδες που έχουν ξεπαγώσει
200 γρ. αρακά (μπιζέλι) που έχει ξεπαγώσει
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Eκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το sherry και διαλύουμε μέσα το σαφράν.
2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί με το μείγμα λαδιού.
3. Ζεσταίνουμε το νερό, διαλύουμε μέσα τον ζωμό και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
4. Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα με το ρύζι, προσθέτουμε το σαφράν με το sherry και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος, ανακατεύουμε μέσα με ένα πιρούνι τις γαρίδες και τον αρακά. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση