ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, φαρδύ πλεκτό και blazer
 

Travel Guide: Πού μπορούμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη τον Ιούνιο;

Μαζεμένες όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε.

newsroom must

Μετά και τη νέα απόφαση του Υπουργικού, προστίθενται καινούργιες αλλαγές στις κατηγορίες (πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη) στις χώρες που μπορούμε να ταξιδέψουμε μετά τις 10 Ιουνίου.

Ένα καλοκαίρι αρκετά διαφορετικό, αφού δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει στην κόκκινη κατηγορία – ένας προορισμός στον οποίο οι περισσότεροι Κύπριοι επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές του καλοκαιριού.

Ας δούμε αναλυτικά όμως πώς μπορείτε να ταξιδέψετε σε 5 αγαπημένους προορισμούς, ποια είναι τα «εργαλεία» με τα οποία χρειάζεται να εφοδιαστείτε και ποιοι είναι οι προορισμοί που ίσως ακόμη δεν έχετε επισκεφθεί.

Πράσινη Κατηγορία.

Δηλαδή, χώρες στις οποίες μπορούμε να ταξιδέψουμε χωρίς να απαιτείται προσκόμιση εργαστηριακού ελέγχου για COVID-19 αλλά ούτε και αυτοπεριορισμός κατά την επιστροφή

Μάλτα

Photo by Micaela Parente on Unsplash

Χρειάζεστε συμπληρωμένα, Passenger Locator Form (PLF) ΚΑΙ ένα αρνητικό PCR test (ή αποδεικτικό εμβολιασμού που γίνεται αποδεκτό από την Ε.Ε).

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ισλανδία

Photo by Alex Talmon on Unsplash

Χρειάζεστε συμπληρωμένα αποδεικτικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό από προηγούμενη νόσηση από τον ιό ή PCR 72 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πορτοκαλί Κατηγορία

Οι χώρες στις οποίες χρειάζεται να παρουσιαστεί στην Κύπρο, αποδεικτικό εργαστηριακού ελέγχου PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Ενώ μπορούν ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουν μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στην Κύπρο οι:
1. Οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειες τους (οι αλλοδαποί σύζυγοί τους, και τα ανήλικα τέκνα αυτών),
2. Τα νόμιμα διαμένοντα στη Δημοκρατία πρόσωπα,
3. Τα πρόσωπα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, και
4. Τα πρόσωπα ανεξαρτήτως υπηκοότητας, όπου τεκμηριωμένα και κατόπιν ανακοίνωσης από το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι Αρχές της χώρας (Κατηγορία Πορτοκαλί) που διαμένουν, δεν παρέχουν υπηρεσία εργαστηριακών αναλύσεων.

Ιταλία:

Χρειάζεστε συμπληρωμένα, PCR Ή Rapid Test εντός 48 ωρών πριν την άφιξη, PLF και να ενημερώσετε το αρμόδιο Υπουργείο για το κατάλυμα διαμονής σας.

Βρείτε περισσότερα εδώ

Ηνωμένο Βασίλειο:

Photo by Heidi Fin on Unsplash

Χρειάζεστε, αρνητικό αποτέλεσμα PCR εντός 72 ωρών πριν την άφιξή σας, PLF, πρέπει να γίνει ένα δεύτερο PCR 2 μέρες μετά την άφιξή σας και ένα τρίτο στην 8η μέρα (ο επιβάτης επωμίζεται το κόστος). Με την είσοδό σας στην Βρετανία, θα μπείτε σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό για 10 ημέρες.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κόκκινη Κατηγορία

Κατά την επιστροφή των επιβατών στην Κύπρο, απαιτείται οι επιβάτες να:
α) να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό και
β) να προβαίνουν σε εργαστηριακό έλεγχο κατά την άφιξή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ελλάδα

Photo by Alex Blăjan on Unsplash

Χρειάζεστε κατά την αναχώρισή PLF, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή PCR μέχρι και 72 ώρες πριν την άφιξη ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την νόσο ΚΑΙ ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06.

Για την επιστροφή στην Κύπρο: 

Όλοι οι επιβάτες, ανεξαρτήτως κατηγορίας χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού οφείλουν υποχρεωτικά να υποβάλουν αίτηση στο CyprusFlightPass εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Επιπλέον, για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, το Υπουργείο Υγείας δύναται να διενεργεί δειγματοληπτικά εργαστηριακό μοριακό έλεγχο COVID-19 σε επιβάτες (συμπεριλαμβανομένων και ατόμων που κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού) επιλεγμένων πτήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση