ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Τι μπορεί να κάνει κάποιος στο Βουνί;

Μια όμορφη επιλογή για εκδρομή το Σ/Κ

Σε υψόμετρο 800 μέτρων και 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού, συναντάς το Βουνί, ένα από τα Κρασοχώρια της, που διατηρεί ακόμα την γραφική, πιο παραδοσιακή εικόνα με πέτρινα δρομάκια και πετρόκτιστα σπίτια. Το ιδιαίτερο με το χωριό αυτό, είναι πως τα σπίτια είναι χτισμένα τόσο κοντά το ένα με το άλλο που, από μακριά, το χωριό μοιάζει σαν φρούριο. Θεωρείται πως υπάρχει από τον Μεσαίωνα, αφού το όνομα ''Βονί'' εμφανίζεται σε ενετικούς χάρτες. ΄Το όνομά του συνδέεται, όπως θα αντιλαμβάνεσαι, με την τοποθεσία του, αφού είναι χαμηλό βουνό ανάμεσα σε ψηλότερους λόφους. 


Φωτογραφία: @zoomtales

Αν βρεθείς στο Βουνί το Σαββατοκύριακο μπορείς σίγουρα να περπατήσεις στα στενά, απολαμβάνοντας εικόνες, φύση αλλά και πιο... απρόσμενα σκηνικά όπως τα σπήλαια. Νότια του χωριού θα συναντήσεις δύο σπήλαια, που θεωρείται πως χρησιμοποιήθηκαν ως κατακόμβες κατά την πρωτοχριστιανική περίοδο. Με την πάροδο των χρόνων, δημιουργήθηκαν μικρότεα ''δωμάτια'' που συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. 


Οι σπηλιές στο Βουνί (φωτογραφία: All About Limassol).

Σε περίπτωση που θέλεις κάτι πιο χαλαρό, η πλατεία του χωριού είναι το βασικό κέντρο συνάντησης. Ο ''Μεσόχωρος'', όπως τον αποκαλούν, με τα καφενεία είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες, και φυσικά εκεί που θα συναντήσεις του ντόπιους. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στην ''Πλατεία'' ή αλλιώς το… μπλε καφενείο που σερβίρει σνακ και γλυκά, εκτός από καφέδες.


Φωτογραφία: @vouni.village

Στην κορυφή του χωριού βρίσκεται το παλιό - αλλά αναπαλαιωμένο πλέον - Δημοτικό Σχολείο, που λειτουργεί πλέον σαν χώρος εκδηλώσεων. Πέραν της υπέροχης θέας από την αυλή του, εκεί φιλοξενείται το μνημείο με τους πεσόντες του χωριού στον αγώνα του '55 - '59 και κατά την τουρκική εισβολή. 


Η θέα από την αυλή του Δημοτικού (φωτογραφία: All About Limassol)

Το χωριό όμως διαθέτει αρκετούς χώρους εστίασης για να επιλέξεις. Για παράδειγμα, το ''Monte Vouni'', στην είσοδο του χωριού πάνω από τις δεξαμενές, διαθέτει αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Αν προτιμάς κυπριακούς μεζέδες, τότε θα πας στο ''Ταβερνάκι της Λένιας'', που βρίσκεται σε ένα όμορφο στενό του χωριού και σερβίρει από μεζέδες μέχρι brunch τα Σαββατοκύριακα. Αν η όρεξή σου τραβά γλυκά του κουταλιού, το καφενείο ''Η Γωνιά των Αγγέλων'' θυμίζει παλιές εποχές με το ξύλο να υπερισχύει στη διακόσμηση και με μερικές μοντέρνες πινελιές, και σερβίρει καφέ και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. 

To καφενείο ''Η Πλατεία'', πόλος έλξης επισκεπτών (φωτογραφία: @mlbirts_photography).

Εναλλακτικά, σαν επιλογή υπάρχει φυσικά και το ΄''Οίνου Στράτα'', που ενώνει το σύγχρονο και το κλασικό, και γίνεται ιδανικός προορισμός για έξοδο για κρασί. Η εσωτερική αυλή του αναπαλαιωμένου αρχοντικού προσφέρεται για να απολαύσει κανείς φαγητό και ποτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση