ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Στην κρυστάλλινη παραλία της Αγίας Νάπας με το σεληνιακό τοπίο

Πρόταση για εκδρομή και χαλάρωση στην Άμμο του Καμπούρη

Πάρις Δημητριάδης

Στο νοτιοανατολικότερο σημείο του νησιού μας, κάπου μεταξύ του κέντρου της Αγίας Νάπας, του Κάβο Γκρέκο και του Πρωταρά, βρίσκεται μία από τις σαγηνευτικότερες παραλίες στην περιοχή, η φανταστική «Άμμος του Καμπούρη», όπως είναι η επίσημη ονομασία της.

Μια παραλία με έναν μικρό φυσικό κολπίσκο με ξανθωπή αμμουδιά και κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά που τα τελευταία μερικά χρόνια άρχισε να αποκτά κίνηση και να γίνεται πολύ δημοφιλής προσελκύοντας φανατικό κοινό.

Η «Άμμος του Καμπούρη» βρίσκεται συγκεκριμένα δύο χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της Αγίας Νάπας και εκτείνεται ανάμεσα στις Θαλάσσιες Σπηλιές και στην παραλία Λιμνάρα. Μία πάροδος της Λεωφόρου «Κρύου νερού» μερικές δεκάδες μέτρα πριν την ένωση της με την λεωφόρο «Κάβο Γκρέκο», σε οδηγεί στην παραλία.

Στη χρυσή αμμουδιά τοποθετούνται κάθε καλοκαιρινή σεζόν περίπου πενήντα ξύλινες ξαπλώστρες με τις ομπρέλες τους ενώ λίγο παραπίσω βρίσκεται ένα περιποιημένο, όμορφο κιοσκ, που προσφέρει όλα τα απαραίτητα σε καφέδες, ποτά και σνακ.

Αυτό όμως που καθιστά την «Άμμο του Καμπούρη» μοναδική είναι το απέραντο σαν σεληνιακό τοπίο που την περιβάλλει που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, τόσο για να το δεις από μακριά όσο και για να προσπαθήσεις να το περπατήσεις εάν είσαι έστω και στο ελάχιστο περιπετειώδης.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ENJOY CYPRUS (@daria_cyprus)

Εάν στο μεταξύ βρεθείς εκεί την ώρα που ο ήλιος ανατέλλει ή δύει θα ζήσεις σίγουρα απίστευτα μαγευτικές στιγμές, αφού η αντανάκλαση του ηλιοβασιλέματος στη θάλασσα και στο βραχώδες τοπίο δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλο σημείο του νησιού.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ENJOY CYPRUS (@daria_cyprus)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arny Von Eberswald (@avar_officially)

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση