ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Road trip μαζί με τα παιδιά σας; Όσα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας

Ο απόλυτος οδηγός για να οργανώσεις ένα road trip με τα παιδιά σας

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη λίγο περίεργος, αλλά διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της άνοιξης και η περίοδος ευνοεί τα road trips σε διάφορες γωνιές της Κύπρου. Και ενώ μια εξόρμηση με το αυτοκίνητο χωρίς παιδιά είναι πανεύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καν δεύτερη σκέψη, μια διαδρομή με τους μικρούς μας φίλους κρύβει πολλές παγίδες και καλό είναι να είμαστε σωστά οργανωμένοι προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωπες με απρόσμενες εκπλήξεις.

Δείτε στην συνέχεια μερικά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και τρόπους για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας σε ένα πολύωρο ταξίδι.

Σχολαστικός προγραμματισμός: Το Α και το Ω ενός road trip με παιδιά είναι ο σχολαστικός προγραμματισμός. Καλό είναι λίγες ημέρες πριν την εξόρμησή σας να φτιάξετε ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει τον προορισμό, τις ώρες διαδρομής και τις πιθανές στάσεις που θα συναντήσετε- ειδικά αν τα παιδιά σας είναι σε νηπιακή ηλικία και βρίσκονται στο στα΄διο εκπαίδευσης της τουαλέτας. Παράλληλα, αν και ίσως είναι περιττό να το πούμε, επιβάλλεται να έχουμε παιδικό κάθισμα. Πέρα από αυτά, καλό είναι να λάβουμε υπόψιν τις ανάγκες των παιδιών μας και να εξοπλιστούμε με τα απαραίτητα (π.χ πάνες και γάλα), το «παιδικό φαρμακείο» και φυσικά, να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας σκεπτόμενες το πόσο αντέχει το παιδί μας. Αν για παράδειγμα είναι το πρώτο του road trip ας αποφύγουμε έναν μακρινό προορισμό ή πολλές στάσεις.

Προκειμένου να αποφύγουμε την γκρίνια κατά την διαδρομή, θα πρέπει να ετοιμαστούμε κατάλληλα. Και ενώ σίγουρα υπάρχουν πολλές ιδέες για να πετύχουμε ένα ευχάριστο ταξίδι, ας δούμε 5 εύκολα τιπς που θα βοηθήσουν για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σνακ: Εφόσον το παιδί δεν ζαλίζεται, μπορείτε κατά την διαδρομή να του δώσετε μερικά σνακ όπως μπισκότα, ζαχαρωτά ή marshmallow. Αν είστε της υγιεινής διατροφής, τότε μια καλή ιδέα είναι και τα φρούτα.

Ετοιμάστε μια τσάντα με εκπλήξεις: Μια τσάντα ή ένα κουτί που θα περιλαμβάνει μερικά αυτοκινητάκια ή κουκλίτσες ή ένα μπλοκ ζωγραφικής θα βοηθήσουν ώστε το παιδί να μην βαρεθεί.

Μουσική: Ακόμη και αν βαρεθήκατε να ακούτε όλη μέρα παιδικά τραγούδια, στον δρόμο είναι must. Φτιάξτε από πριν ένα playlist με τα κομμάτια που απολαμβάνει το παιδί σας.

Προγραμματίστε στάσεις: Ανάλογα με την απόσταση, φροντίστε να κάνετε στάση. Είτε πρόκειται για ένα περίπτερο, είτε ένα σποτ που θέλετε να επισκεφτείτε και είναι στον δρόμο σας, είτε σε ένα καφέ. Η εναλλαγή θα βοηθήσει ώστε το παιδί να μην παραπονιέται.

Παίξτε ένα παιχνίδι: Αν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο μπορείτε να δοκιμάσετε το "μάντεψε τι σου περιγράφω" ή αν είναι νηπιακής ηλικίας, μπορείτε να μαντέψετε τα χρώματα των αυτοκινήτων που θα σας προσπεράσουν. Εννοείται πως ο οδηγός θα πρέπει να μην είστε εσείς.

 Photos on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση