ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, πουκάμισο και kitty heels
 

Πώς να τα αντιμετωπίσετε «καταστροφικά» σενάρια των διακοπών

Υπάρχουν πολλά καταστροφικά σενάρια εκτός από μια πανδημία που μπορεί να μας να μας χαλάσουν την διάθεση.

Φέτος είναι η χρονιά που χρειαζόμαστε τις διακοπές του καλοκαιριού όσο τίποτε άλλο. Από τότε που μπήκε το 2020 είναι λες και έχουν περάσει 100 χρόνια. Όχι η καραντίνα δεν τους ξεκούρασε όλους κάποιοι συνέχισαν να δουλεύουν και όσοι δεν το έκαναν έμειναν κλεισμένοι 2 μήνες χωρίς να έχουν τίποτα απολύτως να κάνουν.

Δεν ξέρω αν το νιώθετε και εσείς αλλά πρέπει να ξεφύγουμε έστω και για λίγο το συντομότερο και δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να μας χαλάσει την διάθεση ή τις διακοπές.

Υπάρχουν πολλά καταστροφικά σενάρια εκτός από μια πανδημία που μπορεί να μας να μας χαλάσουν την διάθεση. 

Δεν μπορείς να ηρεμίσεις
Το ότι πάμε διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτόματα χαλαρώνουμε κιόλας. Ξέρεις εκείνη την σατανική εφεύρεση που ονομάζεται email; Κλείσε το το ρημάδι μην αφήνεις την δουλειά και τα άγχη της καθημερινότητας να σε βαραίνουν. Αν δεν μπορείς να έχεις κλειστό συνεχώς τότε απενεργοποίησέ το για λίγες ώρες και θα δεις πόσο πολύ θα αλλάξει η διάθεσή σου. Αν θες να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο σου προτείνω να μην ακολουθήσεις κανένα πρόγραμμα στις διακοπές σου. Take it easy… Κάτσε στην παραλία από το πρωί μέχρι το βράδυ, διάβασε ένα βιβλίο όσο είσαι εκεί απόλαυσε τον ήλιο και την θάλασσα. Βγες για μια απλή βόλτα και περπάτησε σε όμορφους πλακόστρωτους δρόμους γενικά άσε το καλοκαίρι να σε παρασύρει.

Photo by Chen Mizrach on Unsplash

Δεν επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας
Όλοι βρεθήκαμε σε κάποια στιγμή της ζωής μας σε μια τέτοια κατάσταση. Ετοιμάζεσαι για εκείνο το ειδυλλιακό ταξίδι με τον αγαπημένο σου και τελικά λίγο πριν βγεις για φαγητό τσακώνεστε επειδή κάποιος από τους δύο άργησε να ετοιμαστεί. Και μετά από εκεί σε πιάνει η κατηφόρα… Οι περισσότεροι δεν είναι συνηθισμένοι να είναι 24 ώρες το 24ωρο με τον σύντροφό τους. Ακόμα και αν μένεις μαζί του υπάρχουν ώρες τις ημέρας που είστε μακριά ο ένας από τον άλλο λόγο δουλειάς. Στις διακοπές όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και είναι λογικό κάποια στιγμή να χρειάζεσαι και λίγο χρόνο για εσένα. Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι έτσι ώστε πριν το ταξίδι ή κατά την διάρκεια να μπορεί να αντιληφθεί ο ένας τα θέλω του άλλου. Μην ξεχνάς… Όταν έχεις νεύρα απομακρύνσου για λίγο από τον σύντροφό σου και επέστρεψε μετά από λίγο για να το συζητήσετε ήρεμα

Photo by Joey Nicotra on Unsplash

 

Εκείνος ο φίλος που γκρινιάζει
Και πάλι ξέρεις για ποιον μιλάω. Εκείνον που παραπονιέται για τα πάντα, για το ξενοδοχείο, την ώρα, τον ήλιο, την παραλία, το φαγητό, το πρόγραμμα, το καπέλο σου που του κάνει σκιά… Well, καταρχάς συγκράτησε την ψυχραιμία σου και μην τον πνίξεις στην θάλασσα. Τι είπαμε και πιο πάνω χαλαρά, διακοπές είσαι. Ξέρεις ποιος είναι αν μπορείς μην πας διακοπές μαζί του, αν όμως τον αγαπάς και τον θέλεις δίπλα σου παρά την γκρίνια του τότε θα σου πω και πάλι επικοινωνία! Προσπάθησε να του εξηγήσεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι από όλα αυτά που τον ενοχλούν και ότι λίγες ημέρες και θα περάσουν. Αν πάλι φαίνεται να μην καταλαβαίνει αγνόησέ τον απλά! Σιγά-σιγά η γκρίνια του θα ακούγεται σαν κύμα στα αυτιά σου.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

 

Η κατάθλιψη της επιστροφής
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, μα ποιος θέλει να επιστρέψει από τις διακοπές. Ιδιαίτερα αν το ταξίδι είναι και στο εξωτερικό τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα σου κάνουν την ψυχολογία ακόμα χειρότερη. Εγώ έχω να σου προτείνω το εξής καταρχάς όσο θα βρίσκεσαι στις διακοπές σου απόλαυσέ το στο maximum έτσι όταν θα επιστρέψει πίσω θα έχεις τόσες πολλές αναμνήσεις να σε συντροφεύουν και μια τόσο δυνατή αίσθηση χαράς που δεν θα σε πάρει τόσο από κάτω. Ένα άλλο κόλπο το οποίο κάνω και εγώ και συνήθως πιάνει είναι όταν επιστρέφεις από διακοπές φρόντισε να έχεις λίγες ημέρες ακόμα πριν επιστρέψεις στην δουλειά και την καθημερινότητά σου. Μπορεί να επιστρέφεις στο σπίτι όμως δεν πέφτεις με τα μούτρα και πάλι στην δουλειά δίνεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί και πάλι και να βγει από το mood τον διακοπών.

Photo by Joshua Sukoff on Unsplash

 

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

Roadtrip στο Καμπί

Roadtrip στο Καμπί

Το κείμενο είναι τμήματα της εκπομπής «Roadtrip.cy» στον Σπορ FM 95.
Wiz Guide
 |  TRAVEL