ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Ποιες χώρες άνοιξαν τα σύνορά τους και πού χρειάζεται καραντίνα;

Πού μπορούμε να ταξιδεύσουμε και πού όχι.

newsroom must

To καλοκαίρι είναι εδώ και μετά από μια αρκετά δύσκολη περίοδο την οποία βιώσαμε όλοι με την πανδημία και το lockdown το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να χαλαρώσουμε και σίγουρα οι fans των ταξιδιών να γεμίσουν μια βαλίτσα και να βάλουν πλώρη για όπου μπορούν. Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν ανοίξει τα σύνορά τους; Σε ποιες χρειάζεται να μείνεις καραντίνα και για πόσο καιρό;

Αυστρία

Από τις 16 Ιουνίου έχουν ανοίξει τα σύνορα για ταξιδιώτες από μια λίστα 31 χωρών οι οποίοι μπορούν να μπουν στην χώρα ελεύθερα. Ωστόσο ταξιδίώτες από Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία και Βρετανία θα μένουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων ή θα κάνουν τεστ.
Όσον αφορά ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε διπλωμάτες, επιβάτες τράνζιτ, επαγγελματίες υγείας, υπαλλήλους διεθνών οργανισμών ή εταιρειών μεταφοράς εμπορευμάτων.

Βέλγιο
Τα σύνορα έχουν ανοίξει από τις 15 Ιουνίου σε ταξιδιώτες της Ε.Ε της Βρετανίας, της Ελεβετίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτεστάιν. Μπορούμε να επισκεφτούμε την χώρα χωρίς να χρειάζεται καραντίνα. Προς το παρόν δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες από χώρες εκτός Ευρώπης.

Βουλγαρία
Τα σύνορα είναι ανοιχτά από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου για Ευρωπαίους πολίτες, Βρετανούς, Βόσνιους, Σέρβους και Μοντενέγρους. Ταξιδιώτες από Βέλγιο, Πορτογαλία, Σουηδία, Βρετανία, Βόρεια Μακεδονία και οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Ε.Ε. θα μένουν σε καραντίνα 14 ημερών.
Δεν επιυτέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης εκτός από διπλωμάτες, ειδικούς γιατρούς και προσωπικό μεταφορών.

Βρετανία
Τα σύνορα της Βρετανίας δεν είχαν κλεισει. Υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα για όλους εκτός εκτός από απαραίτητους εργαζομένους, ταξιδιώτες τράνζιτ ή αφίξεις από Ιρλανδία, το Νησί Μαν και τις Αγγλονορμανδικές Νήσους.
Παρόλα αυτά όσοι ταξιδέουνς την Βρετανία θα πρέπει να δώσουν στοιχεία των προορισμών και επαφών τους αλλιώς πληρώνουν πρόστιμο 3.200 λιρών.

Γαλλία
Τα σύνορα άνοιξαν από τις 15 Ιουνίου για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης όπως και Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία Μονακό, το Σαν Μαρίνο, το Βατικανό και την Ανδόρρα χωρίς καραντίνα. Οι περιορισμοί για τους ταξιδιώτες από την Ισπανία θα αρθούν στις 21 Ιουνίου. Όσοι φτάνουν στην Γαλλία από την Βρετανία θα μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.
Από 1 Ιουλίου θα αρχίσουν σταδιακά να επιτρέπονται στην χώρα ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης.

Γερμανία
Τα σύνορα άνοιξαν στις 15 Ιουνίου και δεν υπάρχει καραντίνα ωστόσο τα μέτρα μπορεί να αλλάξουν αφού τον λόγο έχουν οι 16 ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας και κατά διαστήματα εφαρμόζουν διαφορετική πολιτική. Όσον αφορά ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

Δανία
Δεν έχει ανοίξει ακόμα τα σύνορα τα οποία θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου με εξαίρεση τους ταξιδιώτες από Γερμανία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Ελβετία
Και η Ελβετία άνοιξε τα σύνορα από τις 15 Ιουνίου για όλες τις χώρες της Ε.Ε, όπως και για την Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Βρετανία. Δεν υπάρχει καραντίνα στους ταξιδιώτες και τα σύνορα είναι κλειστά για χώρες εκτός Ευρώπης.

Εσθονία
Τα σύνορα έχουν ανοίξει από την 1η Ιουνίου για ταξιδιώτες της Ε.Ε. και της ζώνης Σένγκεν.
Όσοι ταξιδιώτες έχουν περάσει τουλάχιστον 14 μέρες σε χώρες με περισσότερα από 15 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 μέρες, πρέπει να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες εκτός Ε.Ε

Ιρλανδία
Τα σύνορα της Ιρλανδίας δεν έκλεισαν κατά την περίοδο της πανδημία. Ωστόσο όλοι οι ταξιδιώτες εκτός από διπλωμάτες και απαραίτητο προσωπικό πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Αν δεν μπουν σε καραντίνα πληρώνουν πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Ισλανδία
Τα σύνορα είναι ανοιχτά για όλους του ταξιδιώτες οι οποίοι μπαίνουν σε καραντίνα ή υποβάλλονται σε τεστ. Οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν μία ειδική φόρμα πριν την αναχώρησή τους και καλούνται να κατεβάσουν το app ιχνηλάτησης Rakning C-19. Ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης απαγορεύεται να εισέλθουν στην χώρα.

Ισπανία
Τα σύνορα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 21 Ιουνίου. Για την Πορτογαλία τα σύνορα θα ανοίξουνς την 1η Ιουλίου

Ιταλία
Τα σύνορα άνοιξαν από τις 3 Ιουνίου για ταξιδιώτες από την Ε.Ε την Ζώνη Σένγκεν και τη Βρετανία. Δεν υπάρχει καραντίνα αν όμως έρχονται από μη ασφαλή χώρα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Δεν επιτρέπετε η είσοδος από χώρες εκτός Ευρώπης.

Κροατία
Τα σύνορα έχουν ανοίξει και ταξιδιώτες από Αυστρία, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία και Σλοβενία μπαίνουν ελεύθερα. Άλλοι ταξιδιώτες από την Ευρώπη χρειάζεται να δηλώσουν τον λόγο άφιξής του. Η χώρα είναι ακόμα κλειστεί για χώρες εκτός Ευρώπης.

Λετονία
H Λετονία έχει ανοίξει τα σύνορά της. Στην χώρα μπορούν να μπουν ταξιδιώτες από χώρες με 15 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε σύνολο 14 ημερών. Απαγορεύεται η είσοδος από χώρες χώρες που έχουν ποσοστό εξάπλωσης μεγαλύτερο του 25 ανά 100.000. Αν κάποιος ταξιδέψει εκεί πρέπει να μείνει σε καραντίνα. Τα σύνορα με χώρες εκτός Ευρώπης είναι κλειστά.

Λιθουανία
Τα σύνορα της χώρας είναι ανοιχτά για ταξιδιώτες από χώρες της Ευρώπης που έχουν λιγότερα από 25 κρούσματα ανα 100.000 σε διάστημα 14 ημερών. Όσοι έρχονται από χώρες οι οποίες δεν πληρούν αυτά τα κριτήρια μένουν σε καραντίνα. Δεν επιτρέπεται είσοδος σε ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης

Λουξεμβούργο
Η χώρα δεν έκλεισε τα σύνορά της. Ωστόσο άτομα που ταξιδεύουν από χώρες εκτός Ευρώπης δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

Μάλτα
Τα σύνορα της χώρας θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου για ταξιδιώτες από Αυστρία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία, Σαρδηνία και Σικελία. Για αυτές τις χώρες δεν υπάρχει καραντίνα αν για κάποιο λόγο κάποιος ταξιδέψει από άλλη χώρα τότε μπαίνει σε καραντίνα 14 ημέρες.

Νορβηγία
Τα σύνορα της χώρας έχουν ανοίξει για ταξιδιώτες από Δανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Νησιά Φαρόε και Γροιλανδία, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός κρουσμάτων παραμένει χαμηλός.

Ουγγαρία
Η Ουγγαρία έχει ανοίξει για πολίτες Αυστρίας, Τσεχίας, Γερμανίας, Σλοβακίας, Σερβίας, Σλοβενίας και Κροατίας. Δεν υπάρχει καραντίνα για αυτούς ωστόσο πολίτες της Ουγγαρίας επιστρέφοντας στην χώρα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ολλανδία
Η Ολλανδία δεν έκλεισε τα σύνορά της. Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Ζώνη Σένγκεν, με εξαίρεση την Σουηδία και τη Βρετανία, μπορούν να μπουν στην χώρα. Για να ταξιδέψει στην Ολλανδία πρέπει να αποδείξεις ότι έχει κράτηση για διαμονή. Απαγορεύεται η είσοδος σε ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης.

Πολωνία
Τα σύνορα άνοιξαν στις 13 Ιουνίου για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από τις 16 Ιουνίου ξεκίνησαν και οι διεθνείς πτήσεις. Ταξιδιώτες εκτός Ευρώπης δεν μπορούν να επισκεφτούν την χώρα.

Πορτογαλία
Τα χερσαία σύνορα με την Ισπανία είναι κλειστά μέχρι την 1η Ιουλίου. Οι αεροπορικές πτήσεις ωστόσο επιτρέπονται από τις 15 Ιουνίου. Δεν υπάρχει καραντίνα αλλά Οι ταξιδιώτες με προορισμό τις Αζόρες και τα νησιά Μαδέιρα θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους.

Ρουμανία
Ταξιδιώτες από Ε.Ε και την Ελβετία, το Λιχτεστάιν, την Ισλανδία και τη Νορβηγία μπορούν να μπούν στη Ρουμανία. Όλοι οι ταξιδιώτες μένουν σε καραντίνα

Σλοβακία
Επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες από Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθνοία, Φινλανδία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λιχτεστάιν, Λιθουανία, Λετονία, Ουγγαρία, Μάλτα, Γερμανία, Νορβηγία, Σλοβενία και Ελβετία. Οι ταξιδιώτες μπαίνουν σε καραντίνα εκτός και αν βρεθούν αρνητικοί στο τεστ.

Σλοβενία
Η Σλοβενία άνοιξε τα σύνορά της εδώ και ένα μήνα. Υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από τη Σουηδία και τη Βρετανία και διάφορες μη Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Ανδόρρα και το Γιβραλτάρ.

Όσοι ταξιδεύουν από χώρες εκτός Ευρώπης μένους σε καραντίνα για 14 ημέρες
Σουηδία
Η Σουηδία έχει ανοίξει τα σύνορά της για ταξιδιώτες της Ε.Ε την Ελβετία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν, την Ισλανδία και τη Βρετανία.

Τσεχία
Η Τσεχία άνοιξε τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου. Ταξιδιώτες από ασφαλείς χώρες μπορούν να μπουν στην χώρα και δεν υπάρχει καραντίνα.

Φινλανδία
Η Φινλανδία επιτρέπει την είσοδο σε ταξιδιώτες από Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία, αλλά οι περιορισμοί για όλες τις άλλες χώρες ισχύουν μέχρι τις 14 Ιουλίου.
Οι ταξιδιώτες από τις χώρες για τις οποίες δεν έχουν ανοίξει τα σύνορα και οι οποίοι μπαίνουν στην χώρα για λόγους δουλειάς, πρέπει να μείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Με πληροφορίες από huffingtonpost

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση