ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: nude tailored παντελόνι, πουκάμισο και μπαλαρίνες
 

Παξοί, ο νέος hot spot τουριστικός προορισμός

5 στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το viral ελληνικό νησί.

Μαρία Σάββα

Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός που έγινε viral μέσα από την ελληνική σειρά «Μαέστρο», φαίνεται ότι έχει ήδη γίνει hotspot τουρισμού, ακόμη και αν το καλοκαίρι δεν έχει έρθει ακόμη, με πολλά άτομα που «επηρεάστηκαν» από την σειρά να έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους.

Αν και στο «Μαέστρο» βλέπουμε διάφορα μέρη του νησιού, δείτε πιο κάτω κάποια από τα στοιχεία που πιθανό να μην γνωρίζατε μέχρι τώρα γι’ αυτό.Photo by @maestro.tvseries

1.Ιστορία των Παξών

Σύμφωνα με το μύθο, οι Παξοί σχηματίστηκαν όταν ο Ποσειδώνας, ένας από τις 12 θεότητες των Ολύμπιων στην ελληνική μυθολογία, χτύπησε την Κέρκυρα με την τρίαινά του και έκανε το νοτιότερο άκρο του νησιού να εκτοπιστεί και να απομακρυνθεί, και στο εξής γεννήθηκαν οι Παξοί.

Το κομμάτι γης έγινε τότε η απόμερη ερωτική φωλιά του Ποσειδώνα, όπου πήρε την ερωμένη του Αμφυτρίτη, χωρίς να το ξέρει η γυναίκα του.

Photo by @paxos_island_greece

2.Πληθυσμός

Αυτό το μικροσκοπικό νησί έχει μήκος δέκα χιλιόμετρα και πλάτος τέσσερα χιλιόμετρα και έχει πληθυσμό περίπου 2.500 άτομα.

3.Παραλίες

Υπάρχουν συνολικά 21 παραλίες στους Παξούς, που προσφέρουν ένα μείγμα από άμμο και βότσαλο.

Photo by @Villakikipaxos 

4.Πρωτεύουσα των Παξών

Η πόλη του Γάιου είναι η πρωτεύουσα των Παξών. Αν και η επισήμανση του Γάιου ως πόλης είναι αμφίβολη, δεδομένου του μικρού μεγέθους και του αραιού πληθυσμού του. Ωστόσο, οι κομψές μπουτίκ, τα ατμοσφαιρικά μπαρ και οι ταβέρνες, ένας εμπνευσμένος συνδυασμός βρετανικής και βενετσιάνικης κληρονομιάς και ένα λιμάνι βυθισμένο σε γιοτ, διασφαλίζουν ότι ο Γάιος είναι μια συναρπαστική πόλη για επίσκεψη.

5.Γαϊδούρια

Καθώς ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει σε αυτό το μαγευτικό νησί, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε ακόμα γαϊδούρια να «δουλεύουν» στους Παξούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
travel  |  καλοκαίρι  |  ταξίδι  |  νησί  |  news  |  ideas

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση