ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Παπακαλιάτης: Επηρέασε τον τουρισμό στους Παξούς;

Οι απόψεις των χρηστών του Reddit για την ερώτηση αυτή

Μαρία Σάββα

Η επιτυχία της σειράς "Maestro" στο Netflix έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την επίδρασή της στους Παξούς, το πανέμορφο νησί του Ιονίου. Ένα ενδιαφέρον ερώτημα που τέθηκε στο Reddit αφορά τις τιμές στα καταλύματα των Παξών: «Οι Παξοί ήταν πάντα τόσο ακριβοί ή μας την έκανε ο Παπακαλιάτης;».

Ένας χρήστης ανέφερε ότι, αναζητώντας δωμάτιο στο νησί για τον Αύγουστο, δεν μπορούσε να βρει δίκλινο με λιγότερο από 100 ευρώ τη βραδιά, και μάλιστα χωρίς κουζίνα. Αυτό τον έκανε να σκεφτεί αν η προβολή του νησιού μέσω του "Maestro" συνέβαλε στην αύξηση των τιμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Παξοί ήταν ανέκαθεν ακριβοί, λόγω του μικρού μεγέθους τους και της περιορισμένης προσφοράς δωματίων.

Η επιτυχία της σειράς και η προβολή μέσω της Νο1 παγκοσμίως υπηρεσίας streaming, όπως είναι το Netflix, μπορεί να έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης, και κατά συνέπεια, των τιμών. Το ίδιο συνέβη και με το One Day, που είχε άμεση επίδραση στις κρατήσεις στην Πάρο από το εξωτερικό.

Ωστόσο, είναι άδικο να κατηγορούμε αποκλειστικά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την αύξηση των τιμών. Οι τιμές στους Παξούς, όπως και σε άλλα ελληνικά νησιά, έχουν αυξηθεί γενικά, επηρεασμένες από παράγοντες όπως οι αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Οι Απόψεις των Χρηστών του Reddit
Ο γνώστης της κατάστασης:
Ένας χρήστης ανέφερε ότι έχει γνωστό που διαχειρίζεται δύο Airbnb στους Παξούς. Πριν τη σειρά του Παπακαλιάτη, τα δωμάτια κόστιζαν 60-80 ευρώ τη βραδιά, ενώ τώρα κοστίζουν 100-120 ευρώ λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Οι "Maestro φταίει για όλα":
Άλλοι χρήστες επεσήμαναν ότι ο Παπακαλιάτης έχει ταλέντο στο να προβάλλει τα μέρη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που μπορεί να έχει συμβάλει στην αύξηση των τιμών. «Ο τύπος έχει τρομερό ταλέντο στο να πλασάρει τα μέρη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέχρι και την Αθήνα την έκανε να μοιάζει μαγική», ανέφερε ένας χρήστης.

Η ρεαλιστική προσέγγιση:
Άλλοι χρήστες τόνισαν ότι οι υψηλές τιμές είναι λογικές για έναν μικρό και όμορφο τουριστικό προορισμό όπως οι Παξοί. «Μικρό μέρος –> Μικρή προσφορά –> Υψηλές τιμές. Ναι, οι χαμηλοί μισθοί της Ελλάδας είναι πρόβλημα, αλλά οι τιμές αυτές είναι, γιατί υπάρχουν αρκετοί που έχουν να πληρώσουν (και Έλληνες και ξένοι).»

Η ιστορική προοπτική:
Ορισμένοι χρήστες που έχουν επισκεφτεί τους Παξούς στο παρελθόν, επισημαίνουν ότι το νησί ήταν πάντα ακριβό, απευθυνόμενο σε τουρίστες με σκάφη ή σε όσους προτιμούν να μένουν σε βίλες. «Οι Παξοί πάντα ήταν ακριβοί. Απευθύνεται σε σκαφάτους ή σε τύπους που θέλουν να μείνουν σε βίλες, δεν έχει μαζικό τουρισμό από tour operator».

Η κοινωνική διάσταση:
Τέλος, ένας χρήστης ανέφερε ότι οι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη γενικά έχουν γίνει προνόμιο των πλουσίων. «Γενικά οι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη έχουν γίνει προνόμιο των πλουσίων. Σε μέρη όπως οι Μαλδίβες νομίζεις πάνε οι γηγενείς διακοπές στις παραλίες τους; Αυτοί είναι εκεί για να δουλεύουν. Έτσι κι εμείς πλέον».

Συμπερασματικά, ενώ η προβολή μέσω του "Maestro" μπορεί να έχει συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης και των τιμών στους Παξούς, δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Οι Παξοί ήταν πάντα ένας ακριβός προορισμός και η γενικότερη αύξηση των τιμών στον τουριστικό τομέα είναι μια πολυπαραγοντική κατάσταση.

Με πληροφορίες από provocateur.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση