ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Πάμε βουνό να δούμε πεφταστέρια

Ρομαντική πρόταση για αυτό το ΣΚ που κορυφώνονται οι Περσείδες

Πάρις Δημητριάδης

Αν σ’ αρέσει η ιδέα να πας σε ένα μαγευτικό και συνάμα οργανωμένο μέρος να απολαύσεις τα πεφταστέρια, που αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Αυγούστου, κορυφώνονται τότε δεν έχεις παρά να κινηθείς προς την ορεινή Κυπερούντα.

Εκεί, στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αρσενίου, από τις 9 μέχρι τις 11 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με δωρεάν είσοδο, που συνδιοργανώνεται από κοινού από την Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου το Αστεροσκοπείο Φροντιστηρίων Φάκα και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κυπερούντας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, όσοι έχουν δικά τους τηλεσκόπια είναι ευπρόσδεκτοι να τα φέρουν μαζί τους ενώ συστήνεται συνολικά στο κοινό να φέρουν μαζί τους ζεστά ρούχα λόγω της ψύχρας που επικρατεί το βράδυ στη δασώδη ορεινή αυτή περιοχή. Εκτός από τους εντυπωσιακούς διάττοντες Αστέρες που λόγω μικρού φεγγαριού θα γίνονται ορατοί με γυμνό μάτι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να χαζέψει μέσω του εξοπλισμού που θα βρίσκεται στον χώρο κοντινούς πλανήτες, τον Αστερισμό του Σκορπιού και άλλα ουράνια σώματα.

 

Σύμφωνα με τον αστροφυσικό κ. Χρύσανθο Φάκα, το φαινόμενο της βροχής διαττόντων αστέρων, που κορυφώνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες προέρχεται από τον λεγόμενο αστερισμό του Περσέα εξού η ονομασία Περσείδες. Το φαινόμενο θα γίνει εντονότερο μετά τις 11 το βράδυ και φέτος προβλέπεται εντυπωσιακό λόγω του σχεδόν ασέληνου ουρανού. Τα πεφταστέρια προκαλούνται από μετέωρα που λόγω της τεράστιας ταχύτητας με την οποία ταξιδεύουν στο σύμπαν παίρνουν φωτιά και εξαϋλώνονται στον ουρανό δημιουργώντας τη φωτεινή γραμμή.

Για τους ρομαντικούς φίλους των ουράνιων φαινομένων υπενθυμίζεται ότι ο φετινός Αύγουστος θα έχει δύο πορτοκαλί super moons! Η πρώτη ήταν την 1η Αυγούστου και η επόμενη θα είναι την 31η του μήνα. Όταν μάλιστα ένας μήνας έχει δύο πανσελήνους, όπως ο φετινός Αύγουστος, η δεύτερη πανσέληνος ονομάζεται μπλέ φεγγάρι. 

Προτάσεις για διαμονή


Η περιοχή βρίθει φινετσάτων και ωραίων επιλογών για διάφορα βαλάντια. Δοκιμάστε, για παράδειγμα το Villa Callisto, που σύμφωνα με κριτικές στο booking βρίσκεται σε φανταστική τοποθεσία και είναι μια τακτοποιημένη και πλήρως εξοπλισμένη βίλα με φιλικούς και εξυπηρετικούς οικοδεσπότες. 

Γαργαλιστική επιλογή είναι επιπροσθέτως το υπερμοντέρνο και state of the art Thymises Boutique Hotel που προσφέρει ένα ευχάριστο, ξεκούραστο, καθαρό και ευρύχωρο περιβάλλον που μπορεί να κάνει τη διαμονή σας στο βουνό αλησμόνητη.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση